21. kolo
07.02.2021 15:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Zlatan Ibrahimović (© AFP)

AC Milán se vrátil do čela Serie A, Crotone zničil čtyřmi góly

Na prvním místě tabulky bude i po tomto kole AC Milán, který si nedělal starosti s posledním Crotone a po brankách Ibrahimoviće s Rebićem zvítězil vysoko 4:0. Oba útočníci vstřelili po dvou brankách.

Před Milánem stál jasný úkol - porazit Crotone a vrátit se na první místo před Inter, který už v páteční předehrávce porazil Fiorentinu. Milánští nakonec žádné překvapení proti poslednímu celku soutěže nedovolili a Serii A vedou s náskokem dvou bodů.

Crotone začalo na San Siru aktivně a po technické ráně Zanellata musel zasahovat Donnarumma. O chvíli později zase po Rispoliho centru střílel vedle Di Carmine. Pro obranu AC to bylo určité varování, nicméně domácí tým posléze převzal otěže a byl lepším týmem. Ještě před šancemi Crotone vstřelil gól Calabria, ale kvůli Ibrahimovićovu ofsajdu nebyl uznán. Calabria si mohl spravit chuť v šestnácté minutě, ovšem jeho hlavičku Cordaz vyrazil. AC Milán se ujal vedení přesně po půlhodině hry. Ibrahimović si narazil s Leaem a tvrdou střelou pod břevno krásnou akci zakončil. Pro Ibrahimoviće to byl zároveň 500. gól ve své profesionální kariéře.

Hlavní gólovou porci si Rossoneri schovali až na druhý poločas. Leao po Rebićově přihrávce ztroskotal na Cordazovi, ale to domácí nemuselo mrzet, protože za chvíli udělal průvan v obraně Crotone Theo Hernández a přihrávkou před prázdnou branku nabídl Ibrahimovićovi 501. gól v jeho kariéře. Švéd nepohrdl.

Po druhém gólu se Crotone sesypalo a během krátké chvilky přišly další góly. Po výtečně zahraném rohu v podání Calhanoglua se trefil hlavou Ante Rebić a hned vzápětí Chorvat zatloukl do branky další pobídku od Calhanoglua. AC Milán navýšil skóre na rozdíl čtyř branek a bylo jasné, že v tomto zápase získá tři body. Ibrahimović byl hned dvakrát blízko hattricku, poprvé jeho dělovku vyrazil Cordaz a po druhé jeho hlavička postrádala větší razanci.

Na trávník se ještě v závěru podívali i Mario Mandžukić nebo Hauge, ale celkové skóre už se nezměnilo. AC Milán si připsal jednoznačné vítězství a vrátil se na první místo.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dle booka to o 4 a více nebude . Max o 3.

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
Recoba Inter

zas ten cvok na fotce

Reagovat
Zark

ty bys ho měl právěže milovat, byl ve tvých 3 oblbíených týmech

Reagovat
Recoba Inter

Já myslel tu jeho preview fotku jak se chytá za svůj slavný cop, vypadá tam jak totální blázen... nic proti němu

Reagovat
smazaný uživatel

3:0...3x z pen. Kessie

Reagovat
smazaný uživatel

Nuda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele