15. kolo
08.12.2019 15:00 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Sassuolo v nastavení přišlo o výhru nad Cagliari

Sassuolo doma statečně bojovalo s favoritem a dlouho se mu dařilo vést. V 90. minutě ale střídající Ragatzu tvrdou ranou stanovil konečnou remízu 2:2.

Cagliari se v této sezoně nadechlo k parádním výkonům a předvádí je prakticky proti jakémukoli soupeři, který se mu postaví do cesty. Sardinský celek se dnes odpoledne podíval na hřiště Sassuola, kde byl opět jasným favoritem. I proto, že se do hry od prvních minut dostal Rog, Nainggolan, Simeone nebo Nández s Pedrem. Domácí opět spoléhali na Turatiho, Marlona, Bogu nebo Berardiho a Caputa.

Sassuolo se od prvních minut snažilo dostat se na dostřel brány hostí a start do utkání se mu povedl na jedničku. V sedmé minutě totiž po rychlém brejku táhl míč Filip Djuričić, který nikomu nepůjčil míč. Ten předal Domenicu Berardimu, který se nemýlil a poslal Neroverdi do těsného vedení - 1:0.

Cagliari se přirozeně nevzdávalo a hodlalo co nejdřív dostat utkání pod kontrolu. Luca Pellegrini poslal z levé strany zajímavý míč do šestnáctky a jen těsně nenašel na zadní tyči Simeoneho. Mladý Argentinec ale nedokázal doskočit. Domenico Berardi se na opačné straně dostal ke střele levačkou, ale ta byla zablokována. Berardi poslal dobrý míč do vápna, kterým našel Caputa. Ten se sice dokázal otočit k brance a vypálit, ale jeho střela byla sražena na rohový kop.

Do rány se o chvíli později položil i Pedro, kterému letošní sezona vychází nad míru. Tentokrát ale nemířil přesně. Ani Jeremie Boga se netrefil, ale Sassuolu to zase tak moc vadit nemohlo. Ve 36. minutě se totiž Sassuolo dočkalo další trefy. Filip Djuričić si našel pas od mladého obránce Toljana, který přesně centroval. Djuričić pak zakončoval z první pod břevno a mimo dosah zkušeného brankáře Rafaela.

Konec první půle už Cagliari ubránilo, ale jeho fanoušci nemohli být spokojeni ani náhodou. Dnes se týmu ze Sardinie vůbec nedařilo. Po změně stran se každopádně hosté trochu vzchopili a dostali dobrou šanci na zvrat. Mladý brankář Turati totiž nedosáhl na míč po centru a podběhl ho. Toho využil zkušený zakončovatel João Pedro, který přehodil domácího brankáře a slavil snížení.

S postupem času se Sassuolo dostávalo stále častěji do zajímavých šancí a nenechalo soupeře vytvořit si větší tlak. Ačkoli územní převaha byla na straně domácích, Cagliari rozhodně nesložilo zbraně. Obrovskou šanci Neroverdi na zvýšení skóre měl Domenico Berardi, který se postavil k nařízené penaltě. Video ukázalo jasně na penaltu, jenže tu Berardi neproměnil a od břevna se míč dostal zpátky do hry.

Přesto se Cagliari dočkalo další branky. V 90. minutě se totiž povedlo střídajícímu Danielovi Ragatzuovi tvrdou ranou srovnat.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele