32. kolo
12.07.2020 19:30 CET
1 : 3
(1:1)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Sampdoria v závěru uzemnila Udinese dvěma góly

Sampdoria zvládla další veledůležitou bitvu o záchranu a poradila si s domácím Udinese. Prosadili se všichni tři její útočníci, Quagliarella, Bonazzoli a Gabbiadini. Doria vyhrála přesto, že domácí Udinese udeřilo jako první.

Sampdoria i Udinese jsou týmy, které nutně potřebovaly tři body. Oba se nachází v tabulce velmi blízko pásma sestupu a dnes chtěly opět vyhrát, aby si zlepšily své vyhlídky. Fabio Quagliarella natáhl ke střele zpoza hranice pokutového území. Jeho skákavý pokus domácí brankář Musso neudržel v rukavicích a míč mu vypadl, ale nikdo z přítomných hráčů nebyl s to ho sebrat a dopravit do sítě.

První šanci utkání si vypracovali hosté z Janova. Na parádní centr se natáhl Fabio Quagliarella, jehož hlavička pořádně vystrašila brankáře Mussa. Ten musel zasahovat jednou rukou v dost náročném postoji. Rodrigo de Paul se posléze snažil vysunout Ilju Nestorovskiho, ale ten jeho úmysl nepochopil. Prosadil se druhý útočník Zeber, Kevin Lasagna. Po krásné akci si skvělým náběhem řekl o přihrávku aktivní Lasagna a jeho rána z pokutového území skončila v rohu brány!

Sampdoria ale neřekla své poslední slovo. V první minutě nastavení totiž Fabio Quagliarella opět zachránil svůj tým. Naběhl si na Ekdalovu nahrávku a z hranice vápna propálil všechno, co měl před sebou - 1:1.

To byl impuls, který Doria zoufale potřebovala. Fabio Quagliarella se hned v úvodu druhého poločasu dnešního souboje tlačil středem hřiště do šestnáctky, ale obrana Udinese mu nedovolila zakončit. Na opačné straně se po ráně De Paula zatřáslo břevno a o pár minut později se po střele z vápna neprosadil ani Stefano Okaka.

Sedm minut před koncem si střídající Manolo Gabbiadini, který byl na hřišti sotva pět minut, naběhl na přihrávku do vápna a sledoval jen úžasný zákrok brankáře Mussa. O dvě minuty později se ale Sampdoria konečně prosadila. A byla to paráda, neboť po centru do vápna se nůžkami prosadil mladík Federico Bonazzoli!

V 89. minutě se málem radovalo Udinese, které mohl spasit Bram Nuytinck, jenže pomohl si rukou a branka platit nemohla. Toho využili Námořníci, kteří se radovali ve čtvrté minutě nastavení po krásné akci Manola Gabbiadiniho, který převzal míč ve vápně a po obejití dvou stoperů zakončil ke vzdálenější tyči!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
berliner

Tip 1:2 Forza Doria

Reagovat
Kocour Klapuška

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele