1. kolo
24.08.2019 18:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Obhájce titulu v Parmě nepřesvědčil, ale vyhrál

Parma pro Juventus nebyla zase tak těžkým soustem a Juventus si s ní poradil poměrně snadno. Nejvíc trpěl divák, který od zápasu očekával daleko víc, než jen jednu rozdílovou branku Chielliniho.

První kolo Serie A rozehrál poslední šampion, Juventus. Stará dáma cestovala na Ennio Tardini k prvnímu ostrému zápasu trenéra Sarriho. Ten fanoušky příliš nepotěšil, protože od začátku nasadil Douglase Costu, Leonarda Bonucciho, Gonzala Higuaína nebo Samiho Khediru. Parma na domácí půdě umí být hodně nepříjemným soupeřem a Juventus se o tom od prvních minut snažili přesvědčit Alves, Brugman, Gervinho, Inglese nebo Sepe.

Spojení Sarriballu a schopností Cristiana Ronalda, to se snadno očekává smršť biblických rozměrů. Ukázat to mohl Gonzalo Higuaín, který se v posledních letech osvědčil jako Sarriho věrný stín. Po jeho průnikové nahrávce se do zakončení dostal Cristiano Ronaldo, jenže někdejšímu hráči Realu Madrid nebo Manchesteru United scházela přesnost.

Hodně důležitý zákrok si v 15. minutě musel připsat na konto brankář Szczęsny. Vystrašil ho totiž pohotově zakončující útočník Roberto Inglese, který se dokázal natáhnout pro míč. Možná ještě rychlejší reflexy ale na druhé straně ukázal obránce a kapitán Giorgio Chiellini. První akci Juventusu sice domácí obrana odvrátila, ale po řízné střele Álexe Sandra hbitě reagoval právě Chiellini a po 21 minutách padl první gól letošního ročníku!

Obrovský hlad po první ligové trefě nové sezony měl pochopitelně Cristiano Ronaldo, který začátky zase tak moc neumí. Dnes byl hodně blízko hned několikrát. Ve 29. minutě mu Higuaín prostrčil míč do velké šance, Ronaldo si míč zpracoval na prsa a mířil na vzdálenější tyč, jenže minul!

Po půlhodině hry rozjel rychlou akci Staré dámy Douglas Costa, který protančil kolem dvou obránců a naservíroval míč portugalské superstar. Ronaldo sice dostal míč pod Sepem do sítě, jenže po krátké přestávce sudí Maresca ukončil radost Juventusu - ofsajd, třebaže velmi těsný.

Parma se s výsledkem rozhodně nechtěla smířit, ale herně se jí moc nedařilo. Především její ofenziva zůstávala za očekáváním. Změnit se to pokoušeli spíše jedinci. Zleva potáhl akci domácí Gervinho, vědom si své rychlosti, dostal se i do vápna. Tam jej ale čistým skluzem ubránil De Sciglio. Juventus kraloval v držení míče, na což by se Parma hrou na protiútoky mohla chytat. Jenže to by její nahrávky musely být o mnoho přesnější.

Druhý poločas pokračoval v nevýrazném tempu, k čemuž, bohužel, přispíval i Juventus. A sražená rána Gonzala Higuaína toho moc nezměnila. Brankář Sepe se ale nenudil - tvrdou ranou z pětadvaceti metrů ho zaměstnal opět Ronaldo. Juventus už do konce nepřipustil překvapení a tři body snadno uhájil. Diváci ale čekali daleko víc.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
MCFC_8

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Po tom trapasu s tou třetí ligou, bych dal skoro neprohru Parmy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele