30. kolo
05.07.2020 19:30 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Fiorentina díky dvěma penaltám porazila Parmu

Fiorentina napravila předchozí zaváhání a po koronavirové přestávce poprvé zvítězila. Všechny góly padly na Ennio Tardini z pokutových kopů a všechny na straně Violy proměnil Erick Pulgar. Za Parmu korigoval ve druhém poločase Juraj Kucka.

Parma byla vzhledem k lepším výsledkům i domácímu prostředí favoritem, ale Fiorentina chtěla konečně zabrat a ukázat, že nepatří do spodních pater tabulky.

V Parmě na sebe hosté poprvé výrazně upozornili ve 12. minutě, kdy si z pravé strany naběhl Franck Ribéry a tvrdou ranou orazítkoval břevno Sepeho branky. Hned o sedm minut později pak Gagliolo fauloval Venutiho a sudí nařídil ve prospěch Violy pokutový kop. Erick Pulgar ho proměnil a hosté vedli. Ve 26. minutě sice mohl vyrovnat Gagliolo, ale na zadní tyči hlavičkoval nepřesně a vzápětí následoval trest. Darmian zahrál ve vápně nešikovně rukou a na světě byla penalta číslo dvě. Erick Pulgar znovu nezaváhal a druhou proměněnou penaltou zajistil Fiorentině pohodlný náskok.

Domácí se oklepali až po změně stran a hned zkraje měli i oni možnost pokutového kopu. Po Pezzellově faulu na Kucku se rozhodl kopat sám postižený slovenský záložník a střelou pod břevno nedal Terraccianovi šanci.

Svěřenci trenéra D'Aversy měli na vyrovnání ještě spoustu času, ale pochopitelně si museli dávat pozor i na zadní vrátka. Dvacet minut před koncem Cutrone přízemní střelou donutil Sepeho k důležitému zákroku. V závěrečných minutách se Ducali dožadovali další penalty, ale jejich prosby nebyly vyslyšeny a žádná další branka už nepadla.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat
Elmas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele