26. kolo
08.03.2020 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Juventus porazil Inter i po druhé a vrátil se do čela Serie A

Na první příčku italské nejvyšší soutěže se vrátil po vítězství v prestižním Derby d'Italia Juventus. Za zavřenými dveřmi porazil v přímém souboji Inter Milán 2:0 a v tuto chvíli vznikl mezi oběma celky už devítibodový rozdíl. Juventus se však musí mít dál na pozoru, protože Lazio zaostává jen o jeden bod. Výhru "Staré dámy" zrežírovali Ramsey a střídající Dybala.

Derby d'Italia a koneckonců i jubilejní 1000. zápas Cristiana Ronalda by jistě zasluhovalo lepší atmosféru, takovou jakou známe z předchozích zápasů. Bohužel opatření kvůli šíření koronaviru mělo za následek zákaz vstupu diváků na stadion a tak se jedno z nejprestižnějších utkání v Itálii odehrálo v komorní atmosféře.

Juventus vsadil od začátku na útočný trojzubec Ronaldo, Douglas Costa, Higuaín a jen na lavičce náhradníků zůstali Paulo Dybala nebo středopolař Miralem Pjanić. Inter v tomto směru neexperimentoval a od začátku se v útoku objevila obvyklá dvojice Romelu Lukaku - Lautaro Martínez.

První šanci měli na svědomí domácí, po devíti minutách rozehrál rohový kop Bentancur a hlavičkujícímu De Ligtovi nechybělo mnoho, Samir Handanović naštěstí pro Inter dobře zasáhl. Po dvacet minutách pro změnu zahrozil Nicoló Barella, když se krásně zbavil Matuidiho, ale Szczęsnyho branku přestřelil. Důležitost utkání byla cítit, ani jeden tým nechtěl udělat zbytečnou chybu, kterou by posadil soupeře do sedla a hře pochopitelně neprospívala již zmiňovaná komorní atmosféra.

Do druhé půle se šlo beze změn a po deseti minutách slavil Juventus vedoucí gól. Matuidiho zpětnou přihrávku nedokázala obrana Nerazzurri odkopnout do bezpečí a nedůrazu využil pohotovou dorážkou Aaron Ramsey. Antonio Conte na nic nečekal a do hry poslal Christiana Eriksena, zatímco Maurizio Sarri vsadil na Paula Dybalu. Interu se ale nedařilo dostat "Starou dámu" pod tlak a nový muž na hřišti Dybala krásnou individuální akcí přes Younga zvýšil v 67. minutě na 2:0.

Dvoubrankové manko už znamenalo pro Inter vážný problém. Juventus se dostal do onoho pomyslného sedla a bez problému kontroloval další vývoj zápasu. Inter nedokázal ani zkorigovat a alespoň v závěru zápas zdramatizovat a po porážce 0:2 se mu vysněné Scudetto výrazně vzdálilo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Poslední výhra 2016 Je načase to zlomit, 1:3, Forza Inter

Reagovat
Pharrell

1:1

Reagovat
serunavas

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Takže si oba střihnou za 30 hodin 2 zápasy, jo?!

To je dost i na Anglii

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
Yzemi

Jsem nevěděl, že za Juve hraje Diego Costa!?

Reagovat
smazaný uživatel

To je Douglas Costa

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele