2. kolo
01.09.2019 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Janov porazil Fiorentinu 2:1

Fiorentina sice před týdnem pobavila diváky ofenzivním koncertem, jenomže na body nedosáhla a s nepořízenou se trochu překvapivě vrací i z Janova. Grifové zvítězili díky brankám Cristiana Zapaty a Christiana Kouamého 2:1 a po dvou zápasech mají na svém kontě solidní čtyři body. Za hosty na posledních dvacet minut nastoupil i Franck Ribéry.

Janov minulý týden třikrát skóroval v Římě a ze Stadia Olimpica si odvezl cenný bod za plichtu 3:3. Také Fiorentina pálila ostrými, ale jí tři branky na vítězství proti Neapoli nestačily. Vzájemný duel sliboval atraktivní podívanou, což nakonec nebylo daleko od pravdy.

Fiorentina začala podobně jako před týdnem aktivně, jenomže rychlý gól nedala a naopak jeden inkasovala. Po rohovém kopu nejprve hlavičkoval do tyče Romero a vzápětí po dalším centru udeřil hlavou Cristian Zapata. Pro kolumbijského stopera to byla premiérová branka v novém dresu od přestupu z AC Milán. Hra se po vstřelené brance ke smůle diváků zklidnila a další příležitost se naskytla až na sklonku prvního poločasu opět po rohovém kopu domácích, ale skvělý zákrok předvedl Dragowski.

Po změně stran platilo, že Janov byl doma o dost nebezpečnější. V 54. minutě pálil z nebezpečné pozice jen do boční sítě Ghiglione a po hodině hry vypukla domácí radost naplno. Christian Kouamé si takřka na půlící čáře stáhl balón a postoupil s ním až k šestnáctce, odkud neomylně vypálil a zvýšil na 2:0. Fiorentina měla velké problémy při bránění rohových kopů, Grifové jich měli velké množství a pokaždé to pro Dragowskiho znamenalo velký stupeň nebezpečí.

V 72. minutě přišel posílit hostující ofenzívu Franck Ribéry a byl u toho, když sudí nařídil ve prospěch Violy (hrající v zelených dresech) pokutový kop. Erick Pulgar ho s přehledem proměnil a utkání směřovalo k dramatické koncovce. Fiorentina se ale nemohla do závěrečného tlaku dostat a o uplynutí nastavení její naděje na vyrovnání definitivně zhasly.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele