32. kolo
13.07.2020 21:45 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Inter otočil utkání s Turínem a je druhý

Inter sice doma prohrával, když se po obrovské chybě Samira Handanoviće prosadil Andrea Belotti, ale nakonec se pro Inter vše v dobré zvrátilo. Parádní druhá půle totiž nabídla trefy Younga, Godína a také Lautara Martíneze. Inter se díky třem bodům vrací na druhou příčku.

Nerazzurri konečně potřebovali uspět a herně přesvědčit. Dost bylo výpadků a chyb, kvůli kterým Inter poslední dobou přicházel o body. Dnes k tomu vykročil velmi jistě, protože od začátku kontroloval utkání a držel míč na svých kopačkách. Z hlediska Turína se jednalo spíš o rychlé brejky tažené jednou osobou - nejnebezpečnějším mužem Granaty, Andreou Belottim.

Přetažený centr Valera zpracovával na zadní tyči Lautaro Martínez, kterému se povedlo i vypálit. Mířil ale asi metr vedle tyče. Turín se vepředu příliš neohřál a jeho atakům chyběla myšlenka i větší důraz. A přesto se jako první prosadil. Pomohla mu k tomu obrovská chyba zkušeného brankáře Handanoviče, který jich zase tak moc nedělá. V 17. minutě si ale vybral slabší chvíli, když neudržel v rukou centrovaný míč a v podstatě jej jen zkrotil pro Andreu Belottiho. Ten byl nejblíž a pohotově dorazil míč do sítě - 1:0.

Inter se jinak poměrně trápil a jeho útočné výpady postrádaly přesnost. Vypadaly spíš uspěchaně až chaoticky. Jako když Valero nahrával do dobré šance Lautaru Martínezovi, který ale místo toho, aby s míčem popoběhl pár metrů, zbrkle zakončil, s čímž neměl brankář Sirigu větší potíže. O pár chvil později zastavil brankář Handanovič povedenou ránu obránce Ansaldiho. Turín se následně dožadoval penalty po zásahu Bastoniho ruky, jenže sudí se rozhodl nepískat.

První půle byla pro Inter naprosto marná, ale po změně stran mu najednou plno věcí vycházela. Už ve 49. minutě se mu povedlo srovnat, když dlouhý pas Brozoviće na zadní tyči vrátil do ohně Lautaro Martínez a hlavičkou našel Ashleyho Younga. Ten snadno pravačkou propálil všechno, co mu stálo v cestě - 1:1.

A najednou to šlo. O pouhé dvě minuty Inter bleskurychle dokonal obrat. Roh rozehraný Alexise Sánchezem na krátko se přes Younga dostal opět k Sánchezovi, který si naběhl do vápna. V něm vrátil hlavou míč před bránu a tam se s pomocí břevna prosadil důrazný stoper Diego Godín!

Po hodině hry se dočkal i útočník Lautaro Martínez. Nejprve Sánchez vybojoval míč na chybujícím Ansaldim a našel na středu hřiště Martíneze. Ten nic moc nevymýšlel a napálil míč na bránu. Měl štěstí, že od Bremera balon dostal takovou teč, že brankář Sirigu se stal jen bezmocným pozorovatelem.

Vzápětí na opačné straně mohl utkání zdramatizovat kanonýr Belotti, jenže jeho hlavičku po parádním centru Ainy zastavilo břevno! Konstrukce se ozvala i na druhé straně, tentokrát po ráně hladového Sáncheze. Zákroky večera vytáhl v 87. minutě Sirigu, který zlikvidoval dvě rány rychle za sebou, ačkoli po té první už prakticky jen seděl.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0 Forza Inter

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele