1. kolo
25.08.2019 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Brescia vyloupila Sardinii, stačila jí penalta Donnarummy

Cagliari nedokázalo proměnit žádnou ze svých mnoha šancí a v prvním kole se musí obejít bez bodů. Všechny tři si naopak i přes několik neuznaných gólů bere nováček z Brescie, kterému stačila proměněná penalta útočníka Alfreda Donnarummy.

Do Cagliari se vrací živelnost první ligy a s ní se vrací také staří známí. Miláček sardinského celku Radja Nainggolan začínal v úvodní sestavě hned vedle další nové posily Nahitana Nándeze. Obranu Brescie měl zlobit především tandem Pedro - Pavoletti. Jaromír Zmrhal začal na lavičce a fanoušci nováčka si museli počkat rovněž na debut vykartovaného Balotelliho.

Cagliari hrálo od začátku velmi aktivně a do první větší šance se dostával záložník Valter Birsa. Tomu ale nesedlo zakončení tak, jak by si asi představoval. O pár minut později dokonce dokázal jít sám na brankáře zkušený záložník Pedro, jenže před Joronenem nepochopitelně zaspal a celou akci nezakončil pořádně. A trest na sebe málem nenechal dlouho čekat.

Na perfektní centr Bisoliho si k hranici malého vápna naběhl Alfredo Donnarumma, který hlavičkou do protipohybu překonal brankáře Rafaela. Radost hostujícího týmu ale trvala jen pár vteřin, protože sudí Abbattista po poradě s video nápovědou gól pro těsný ofsajd neuznal. Brankáře Rafaela poté pořádně vyzkoušel mladík Nikolas Špalek, který se prezentoval hodně odvážnou a tvrdou ranou.

Čáru přes rozpočet trenéra Rolanda Marana udělalo zranění bombera Pavolettiho, který musel střídat už před koncem první půle, čímž přišla ofenziva Felsinei o výraznou obléhací věž. Brescia ale působila mnohem živěji a ve 48. minutě vstřelila další neregulérní gól.

Toho regulérního se však přeci jen dočkala. Deset minut po změně stran zahrál střídající útočník Alberto Cerri rukou ve vápně a sudí Abbattista nařídil penaltu. K ní se sebevědomě postavil zkušený střelec Alfredo Donnarumma a proměnil!

Další neregulérní branku zaznamenal Lucas Castro, který se opět provinil ofsajdem. Cagliari se rozhodně nevzdávalo a vrhlo veškeré síly do útok. Poslední velkou šanci zápasu měl na svědomí Castro, který však nůžkami mířil jen těsně mimo a nepřesně.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele