4. kolo
22.09.2019 15:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Džeko v nastavení vyhrál Římanům souboj s Boloňou

Boloňa je známá jako bojující tým, ale dnes bojovnost ukázali spíš Římané. Po první spací půli vstoupili Vlci do druhé půle lépe a vedli díky výstavní brance Aleksandara Kolarova. V 54. minutě sice srovnal z penalty úspěšný střelec Nicola Sansone, jenže v posledních vteřinách nastavení se prosadil kanonýr Edin Džeko.

Tak tohle bylo opravdové drama. Pro domácí fanoušky Felsinei, bohužel, se smutným koncem. Boloňa se na domácí půdě nevzdávala, ale nakonec jí to na tři body nestačilo. O remízu totiž přišla v posledních vteřinách hry. Trenér Paulo Fonseca trochu překvapivě nechal na lavičce římský klenot Zaniola, před nímž upřednostnil Justina Kluiverta. V domácím dresu se proti bývalému klubu postavil Mattia Destro.

V prvních minutách to spíš než fotbalové klání byla urputná bitva dvou týmů, které se odmítají vzdát balonu, i kdyby za to měly vykartovanou půlku týmu. Agrese a množství faulů byly ostatně průvodním znakem celého klání. Šlapák střídal šlapák, oba týmy si vůbec nic nedarovaly. Hodně aktivním hráčem Felsinei, který si na straně dělal, co se mu zachtělo, byl mladík Riccardo Orsolini. Jeho rychlost i technika dělaly defenzivní linii Vlků velké potíže.

Z obrovské dálky to zkoušel útočník Nicola Sansone a výsledkem byla rána, která skončila několik metrů vedle branky. Největším vzrušením konce první půle se tak stal tvrdý zákrok Mitchella Dijkse na vracejícího se Pellegriniho. Zkušený bek Boloni se následně zranil a do hry byl s úderem druhé půle vpuštěn český univerzál Ladislav Krejčí.

Fauly na osobu Lorenza Pellegriniho se postupem času staly jakousi necvičenou strategií, díky níž AS mohlo ohrožovat bránu polského gólmana Skorupského. Když byl Pellegrini faulován na hraně vápna ve 48. minutě, AS už udeřilo. K míči se postavil bek Aleksandar Kolarov, jeden z nejofenzivnějších a nejproduktivnějších beků v Evropě. To dokázal znovu ve 49. minutě, když parádně obstřelil zeď - 1:0.

Pokud si AS myslelo, že podobně jako v minulých zápasech se začnou góly sypat a postupně se zastaví až na čísle čtyři, mýlilo se. Příliš mnoho chyb v obraně totiž znamenalo faul právě vracejícího se Kolarova, jehož obětí se stal Roberto Soriano. Sudí Pairetto se nemusel moc rozmýšlet a okamžitě pískal. Odpovědnost na sebe vzal aktivní Nicola Sansone a srovnal na 1:1!

A to nebylo rozhodně všechno. Po zisku míče a rychlém přechodu do útoku dostal přihrávku na střed vápna Soriano, který měl před sebou již jen brankáře Lópeze, jenže právě ten brilantním zákrokem vyrazil míč nad a zachránil svůj tým!

Delší dobu se nic podstatného nedělo a obě jedenáctky se vrátily k urputnému boji o míč. Dokonce tak urputnému, že po dalším faulu dostal druhou žlutou kartu Gianluca Mancini. Jeho vyloučení AS neslo dost těžko, ale Boloňa vypadala jako nadmíru spokojená s bodem.

Ani ten jí ale AS nedovolilo. Po faulu na Jesuse míč rychle rozehrál Jordan Veretout, který s ním u nohy překonal dva protihráče. U vápna předal míč do strany na Pellegriniho a ten lahůdkovým centrem našel hlavu Edina Džeka - 2:1.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (3)

Přidat komentář
Houfi

0:2

Reagovat
Recoba Inter

2:1

Reagovat
Pharrell

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele