4. kolo
22.09.2019 18:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Atalanta Bergamo v závěru dramaticky dorovnala na 2:2

Zápas Bergama s Fiorentinou nabídl další parádní spektákl. Fiorentina sice dlouho vedla nad svým sokem už o dvě branky, ale v posledních deseti minutách se hráči La Dea prosadili dvakrát!

Trenér Gasperini potřeboval přebudovat mentalitu svého týmu a zvednout jeho zdecimované sebevědomí. K tomu mu měl pomoct duel s Fiorentinou a také pár změn v sestavě. Do hry se dostali Malinovskij, Palomino, Gosens nebo Muriel. Fialky naopak svou základní sestavu oproti duelu s Juventusem neměnily.

Prvních patnáct minut zase tak moc akce nenabídl a spíš to byl boj o procenta v držení míče. Za zajímavým balonem sprintoval Federico Chiesa, jenže dřív u něj byl domácí brankář Pierluigi Gollini. Co ale Gollini zvládnout nemohl, to byl inkasovaný gól ve 23. minutě. Po rohovém kopu se balon dostal opět ke Chiesovi, který jej napálil na Golliniho. Ten by zřejmě ránu měl, kdyby ji nešťastně netečoval Palomino - na jeho teč Gollini neměl a Viola vedla 1:0.

Jen o dvě minuty později málem Atalanta srovnala. A nutno říct, že by si to zasloužila, neboť prakticky po celou dobu prvního poločasu byla aktivnějším týmem. Kolumbijský střelec Duván Zapata málem využil špatné přihrávky bílých, naběhl si pro míč, ale asi o půl metru branku minul.

Po pár minutách pro oči trochu bolestivé podívané se míč snesl na hlavu naskakujícího obránce Pezzelly, který však hlavičkoval vedle brány. Bergamaschi každopádně působili mnohem živějším a aktivnějším dojmem. Brankář Dragowski musel likvidovat další akci Duvána Zapaty, který opět pelášil na branku mladého Poláka. Pálil však opět mimo.

Pět minut před koncem první půle se střelec Duván Zapata opět pokoušel o zdolání svého soka v bráně Violy a míč se následně dostal na křídlo. Tam na něj číhal zkušený útočník Luis Muriel, který nebezpečně centroval před bránu hostí. Dragowski ale zasáhl a vyboxoval míč mimo. Zapata si o chvíli později našel míč ve vápně, ale nakonec ihned po vystřelení byl jeho míč zablokován.

Ihned poté se ale naopak hostující Fialky mohly radovat z druhé trefy utkání a opět v tom měl prsty její největší klenot. Federico Chiesa potáhl míč po straně, předložil jej Francku Ribérymu a ten navýšil vedení hostí!

To už začínalo být pro Bergamo přeci jen kruté. Jenže domácí se nevzdali. Střídající Gómez v 84. minutě vymyslel krásný pas na Josipa Iličiće a po zpracování mířil přesně. V nervydrásajícím finále sice gól Pašaliće uznán nebyl kvůli ruce, ale o tři minuty později už Atalanta dala regulérní a konečný gól. K Timothymu Castagnemu se dostal míč z přímého kopu a jeho volej zaplul do sítě!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele