13. kolo
24.11.2019 15:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

AS Řím jasně přehrál Brescii, která inkasovala třikrát

Domácí brankář Pau López si sotva všiml, že na hřišti hraje i další tým, protože Brescia ho v podstatě nedokázala ohrozit. Giallorossi naopak skórovali třikrát a zaslouženě berou tři body.

Římané nutně potřebovali body, aby si vynahradili poslední kolo a nečekanou ztrátu proti Parmě. Dnes se trenér Fonseca smiloval nad kapitánem Florenzim a poslal ho od první minuty na hřiště. Vítanou novou tváří byl také uzdravený Lorenzo Pellegrini, takže Zaniolo našel své místo opět na pozici křídla. Hostující trenér Fabio Grosso nenominoval Maria Balotelliho, naopak do hry vyslal Donnarummu s Torregrossou, které podporovali Ndoj s Tonalim.

Hosté hráli velmi jednoduše a už ve druhé minutě pádil na bránu gólmana Paua Lópeze Donnarumma. Jeho zakončení šajtlí však mířilo těsně nad břevno. O chvíli později, po rozvážné a delší kombinaci Římanů, si na míč naběhl do vápna opět Donnarumma, kterého tentokrát křižoval obránce Alessandro Florenzi. Ani centrované míče Římanů nevedly k jejich vysněnému cíli, tedy první brance.

A když už se nějaký míč odrazil od brankáře Joronena, jako například v 15. minutě, tak ho Justin Kluivert napálil ve vápně pouze nad bránu. Brescia zase hrála příliš neškodně a jediným jejím pokusem v prvních třiceti minutách, který by stál za řeč, byl centr, na nějž si nabíhal Donnarumma. Ten ale špičkou kopačky spíš posunul balon do náruče Lópeze, než že by se mu povedlo nějak nebezpečně zakončit.

Tvrdá rána mladíčka Tonaliho prosvištěla jen vedle tyče, ale horko bylo spíš před Joronenem. Velmi často však stál na svém místě mladý stoper Cistana, který na poslední chvíli odvracel nebezpečné rány. Po jeho odkopu zakončoval akci z rohového kopu Pellegrini, ale střelou z voleje minul tyč Joronenovy brány. Brescia hrála velmi účelně, jenže když se dostala k vápnu AS, veškeré její kouzlo rázem vyprchalo.

První půli zakončil nepřesnou ranou Alfredo Donnarumma a hosté špatné koncovky velmi brzy litovali. Ve 49. minutě totiž stvrdil svou kvalitu domácí celek, neboť desátý rohový kop poslal míč od Pellegriniho ke Smallingovi, který se přesnou hlavičkou i s pomocí obránce Cistany nemýlil.

Giallorossi tlačili svého soka prakticky neustále a deset minut po první brance udeřili domácí znovu. A také tentokrát to byl stoper, kdo pomohl produktivitě "Vlků". Po Kluivertově dlouhém nákopu posunul míč hlavou Smalling a jako první se k němu dostal Gianluca Mancini. Mladý italský reprezentant v krkolomné pozici lobem překonal Joronena a Římané vedli o dvě branky.

O třetí gól se postarala římská kometa Zaniolo, ale jeho radost byla krátkodobá. Sudí totiž gól po chvilce odvolal. Přesto se římští tifosi dočkali další trefy. Skóre na 3:0 pro AS uzavřel bomber Edin Džeko. Další Pellegriniho centr od rohové zastávky, další hlavička Smallinga. A Džeko už to měl hodně snadné. Jaromír Zmrhal se sice mohl zapsat do análů asistencí, jenže Ayého branka nebyla pro zpracování rukou uznána.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele