5. kolo
25.09.2019 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Krize Dorie pokračuje, tři body mají Fialky

Konečně se Fiorentina dočkala! Osmnáct duelů (od února 2019) se jí nepovedlo doma vyhrát. Až dnes, když se díky trefám Germána Pezzelly a Federica Chiesy mohla radovat z vítězství nad nemohoucí Sampdorií.

V podání Dorie to vlastně byly spíš takové náznaky šancí bez nějakého systému. Ve 3. minutě musel velmi složitou situaci řešit gólman Bartłomiej Drągowski poté, co na střed hřiště dostal míč Gianluca Caprari. Polák mezi třemi tyčemi Fialek si ale poradil a balon vyrazil rukou mimo. Byly to naopak domácí Fialky, které převzaly aktivitu a dominovaly. Ve 29. minutě pálil z otočky Federico Chiesa a brankář Audero měl co dělat, aby míč vyrazil.

Ani ten ale nestačil o dvě minuty později. To se další rohový kop Violy snesl po centru od Francka Ribéryho až ke kapitánu Germánu Pezzellovi, který se hlavou jednoduše prosadil a Viola vedla.

Sampdoria se ke konci poločasu sice snažila něco vymyslet, ale obránci Violy dnes pracovali perfektně. Trenér Eusebio Di Francesco se vzhledem k nepříznivému stavu rozhodl vyslat do hry mladíka Bonazzoliho a taktéž Rigoniho. A je pravda, že s nimi na hrací ploše se hra Sampdorie jevila jako nebezpečnější. Právě Emiliano Rigoni si jedním dotekem výborně balón připravil a poté vypálil jedovatou ránu, která skončila na břevnu!

Veškeré šance Dorie na zvrat vzaly za své v 54. minutě, když Jeison Murillo srazil Castrovilliho a dostal druhou žlutou kartu. A z pohledu hostů bylo ještě hůř, protože o tři minuty později domácí navýšili skóre. Přesilovky využil Dalbert, který jedním dotykem poslal do šance Federica Chiesu, který se zastavit snad nedá - 2:0.

Po další akci Chiesy se k ráně na zadní tyči dostal Erick Pulgar, jehož dělovku ale Audero vyrazil. Alespoň čestného úspěchu se Doria dočkala v 79. minutě, když Federico Bonazzoli nejprve po rohu hlavičkoval do tyče a balon se k němu vrátil. Na dorážku od mladého forwarda už obrana Violy reagovat nestačila. V závěru ještě sudí Doveri odvolal penaltu a verdikt změnil na Sottilovu simulaci.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele