29. kolo
30.03.2019 15:00 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Tudorova medicína fungovala, Janov odjíždí z Udine bez bodů

Na lavičku Udinese se vrátil trenér Igor Tudor a hned jeho první zápas se povedl na výbornou. Udinese totiž doma přehrálo Janov, který byl před utkáním jasným favoritem. Zebry jednak udržely čisté konto a jednak se trefili Okaka s Mandragorou.

Dnes to rozhodně nebyl ten suverénní a přímočaře hrající Janov, jaký jsme viděli proti Juventusu. Od prvních minut se mu nedařilo najít správný rytmus a jeho kombinace neměly myšlenku ani přesnost. Toho navíc využil už ve čtvrté minutě Ignacio Pussetto. Ten táhl míč středem pole, nahrál před bránu Fofanovi a zkušený záložník nesobecky poslal míč vedle sebe před odkrytou bránu. Tam už zakončující Stefano Okaka neměl potíže skórovat.

Začátek jak z noční můry pro Janov pokračoval nadále, protože Udinese se aktivní hrou odmítalo vzdávat míče. Do šance se sice hnal Rolón a následně pálil také Ivan Radovanović, jenže proti oběma zakročil brankář Juan Musso velmi efektivně. Janov sice svého soupeře v těchto chvílích dusil, ale nedokázal si vypracovat větší šanci.

Po další akci ze strany se k míči procpal urostlý bijec Stefano Okaka. Jeho hlavička ale poslala míč hodně vysoko nad bránu. Udinese se v podstatě jen omezovalo na pár kontrů, které ale ve zbytku první půle nikam nevedly. Poslední šancí prvního poločasu se stal povedený centr De Paula, který však nikdo z jeho spoluhráče nezachytil.

Janov nutně potřeboval nový impuls, který měla obstarat dvojice střídajících hráčů Bessa s Pandevem. Jejich šance se naskytla deset minut po změně stran, když se prve jmenovaný dostal k centru. Ten zakončoval právě zkušený Makedonec, jenže Mussa nepřekonal. Z gólu se naopak málem radovalo Udinese. Pussetto vběhl do pokutového území a přihrávkou pod sebe dostal do šance De Paula, který z první těsně minul!

Po hodině hry to už Zebrám vyšlo. Pussetto potáhl míč po pravé straně a nacentroval do středu. Pár metrů za vápnem si míč zpracoval Rolando Mandragora a nádhernou ranou nedal brankáři Raduovi šanci - 2:0. Janov mohl alespoň snížit dvě minuty před koncem, když Lapadula hlavičkoval do břevna. Od něj se balon odrazil ke Kouamému, který jej namířil smolně jen do brankáře Mussa.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Co je vlastně s Barákem?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele