15. kolo
09.12.2018 15:00 CET
1 : 3
(1:1)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Udinese padlo, hattrickem se blýskl Zapata

Udinese pod trenérem Nicolou poprvé padlo a může za to "kat" Duván Zapata. Někdejší hráč Zeber se dnes postaral o všechny tři branky Atalanty a především díky němu se Orobici dočkali tří bodů.

Začalo to hodně brzo. Už ve druhé minutě se Rafael Tolói ukázal i v ofenzivě a obešel na pravé straně Mandragoru. Zapata následně vybojoval alespoň rohový kop, z něhož Atalanta udeřila! Tolóiem prodloužený centr pak do sítě posunul právě Duván Zapata a mohl slavit první pátou branku v sezoně!

Rigoni si před rohem velkého vápna navedl míč na levou nohu, jenže finální nahrávka se mu už nepovedla. Toho využilo Udinese. Rychlý kontr podnikl křídelník Marco D‘Alessandro, který pro změnu zase nedostával moc šancí v Atalantě. Udinese na něj ale spoléhá a D‘Alessandro se mu odvděčil. Nejen že se mu povedlo přesprintovat dva obránce, ale ještě našel před bránou nepokrytého Kevina Lasagnu - 1:1.

Atalanta ale i přesto kontrolovala vývoj zápasu a minimálně v kombinaci neměla srovnání. Ve 45. minutě obránce Stryger Larsen podklouzl a pustil Zapatu do útoku. Kolumbijský útočník si zasekl míč na pravou nohu, jenže pálil jen do boční sítě! O chvíli později se ještě pokusil vystřelit obránce Masiello, jenže jeho ránu zablokovala pozorná obrana Udinese na rohový kop.

Chvíli po změně stran se do šance dral Fofana. Zkušený útočník se snažil vysunout Lasagnu, který přihrávkou skrz pokutové území připravil šanci De Paulovi. Jeho rána ale neměla potřebné parametry a mířila jen mimo bránu! Hráčům Udinese se stále nedařilo sebrat balon a Atalanta s nm na nohou neustále hrozila poblíž pokutového území.

Po hodině hry Hans Hateboer přihrál z pravé strany na střídajícího mladíka Barrowa. Ten sice trochu zaváhal a na míč nedosáhl, ale jeho zmatečný pohyb vyvedl z míry obránce Udinese, takže se k balonu dostal rychle reagující Duván Zapata. Ten už měl úlohu hodně jednoduchou.

Deset minut před koncem se k ráně dostal ještě Seko Fofana, jehož dělovka zamířila jen do tyče! Z následného protiútoku ho totiž Atalanta potrestala. Hateboer potáhl míč až do vápna a v něm našel Duvána Zapatu. Ten vypálil na opačnou stranu brány a střelou od tyče odraženou zkompletoval hattrick!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele