38. kolo
26.05.2019 18:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Sampdoria porazila mistrovský Juventus 2:0

Juventus postihla mistrovská kocovina a suverénní vládce Itálie v závěrečném kole podlehl Sampdorii 0:2. Na stadionu Luigi Ferraris to dlouho vypadalo na bezbrankovou remízu, než šest minut před koncem udeřil Defrel a v nastavení výstavní trefou z volného přímého kopu pojistil vítězství Caprari. Trenérskou derniéru si na lavičce Staré dámy odbyl Max Allegri.

Sampdoria vyhrála 2:0 a také získala jednu jistotu, nejlepším střelcem ročníku 2018/2019 se stal nestárnoucí Fabio Quagliarella. O titul "Capocannoniere" se ještě na dálku ucházeli Krzysztof Piatek, Duván Zapata nebo Cristiano Ronaldo, který však do utkání se Sampdorií nakonec nezasáhl.

Do utkání vstoupil lépe mistr, který po bujarých oslavách nechal odpočívat nejen portugalskou superstar Ronalda, ale také další opory v čele s brankářem Szczesnym. Juventus kontroloval hru, ale do velké příležitosti se za celý první poločas nedostal. Sampdoria vyrovnala hru až s blížícím se koncem prvního dějství a před náhradním brankářem Pinsogliem si několikrát vytvořila závar, který však ke vstřelenému gólu nevedl.

Ani začátek druhého poločasu nijak závratné tempo nepřinesl. V 51. minutě zkusil střelecké štěstí ze střední vzdálenosti Pereira, ovšem scházela mu větší přesnost. Čas na "Marassi" rychle utíkal a diváci stále neviděli žádnou stoprocentní příležitost. Jedenáct minut před koncem protáhl Pinsoglia střídající Caprari a zdálo se, že utkání žádnou branku nakonec nenabídne, zvláště když gól Moise Keana nebyl kvůli odmávanému ofsajdu uznán.

Trpěliví diváci se nakonec přeci jenom dočkali. V 84. minutě se po kombinaci šikovně uvolnil ke střele Grégoire Defrel a s pomocí teče poslal balón za Pinsogliova záda. Juventus neměl na vyrovnání příliš času a jakékoliv naděje na bodový zisk rozcupoval parádním přímým kopem Gianluca Caprari. Pinsoglio po jeho střele udělal jen krok do strany, jinak nezareagoval. Sampdoria na závěr sezony porazila Juventus 2:0.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele