12. kolo
10.11.2018 15:00 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Turín FC - Parma Calcio 1:2

Ani dobrý výkon zkušeného brankáře Sirigua nestačil domácímu Turínu k bodům. V prvním poločase totiž přesně mířili Gervinho a Inglese, takže tři body si odváží produktivnější Parma.

Turín vstupoval do utkání s Parmou jako jasný favorit. Poslední dobou se mu daří, zatímco u Parmy je stále často k vidění nevýrazný výkon. Turín se na domácí půdě umí předvést a trenéru Mazzarrimu nechyběly žádné opory, takže od prvních minut začali Falqué, Belotti, Izzo, Sirigu nebo Baselli.

Parma hrozila především trojicí Biabiany, Gervinho a Inglese, která obraně Turína slibovala perné sobotní odpoledne. Už ve čtvrté minutě se k míči u vápna Turína dostal rychlík Gervinho a vypálil. Jeho razantní střela však skončila vysoko nad brankou. O pouhých pět minut později už se Gervinho mohl radovat, protože slalomem proběhl mezi dvojicí obránců Turína, využil jejich špatné komunikace a z úhlu překonal brankáře Sirigua!

Turín byl lehce v šoku, ze kterého jej už ve 12. minutě mohl dostat kapitán Andrea Belotti. Ten se dostal v pokutovém území k hlavičce, jenže v hodně obtížné pozici ho poslal nad bránu! Po třiadvaceti minutách chtěli hosté z Parmy penaltu. Obránce Izzo dle jejich mínění zahrál rukou a sudí Massa se na celou situaci díval u videa. Přestupek proti pravidlům ale neviděl, takže penaltu nepískal.

Parma chvíli protestovala, ale o dvě minuty později vymyslela lepší odpověď. Z levé strany teď přízemní centr do vápna posílal Gagliolo, který našel před bránou útočníka Roberta Ingleseho. Tomu obránci Turína nestačili, dlouhý Inglese vsunul do dráhy letu míče nohu a na bližší tyči překonal Sirigua - 2:0.

Ke konci první půle se ale Turín přeci jen dočkal trefy. Záložník Daniele Baselli byl nehlídán na hranici vápna a krásnou ranou na bližší tyč překonal brankáře Luigiho Sepeho! Po dalším průniku chyběl obránci De Silvestrimu krok, aby míč poslal do prázdné brány.

Deset minut po změně stran se do útoku hnala hostující Parma a málem se dočkala další branky. V přečíslení tří na dva postupoval Gervinho do vápna a na pravé straně našel Ingleseho. Ten však zamířil v obrovské šanci jen do břevna! Turín v těchto chvílích působil v obraně hodně nejistě a Ducali naopak v útoku působili velmi ladným dojmem.

Srovnat mohl pětadvacet minut před koncem střídající Álex Berenguer, který se probojoval do vápna. Jenže Sepe i přes zakrytý výhled dokázal jeho pokus vyrazit! Berenguer byl sice hodně aktivním hráčem, ale ve finální střelbě trpěl nepřesností. Dvě minuty před koncem mohl definitivně rozhodnout Gagliolo, který z levé strany místo centru zakončoval na bližší tyč, jenže brankář Sirigu ukázal fantastický zákrok!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele