25. kolo
23.02.2019 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Turín byl nadmíru efektivní, Atalanta padla

Atalanta překvapivě padla v Turíně a nechala tam všechny tři body Býkům. Za ně se prosadila dvojice Armando Izzo a Iago Falqué, zatímco Atalanta nepřekonala brankáře Sirigua ani jednou a odjíždí zklamaná.

Bergamaschi byli před duelem favoritem, i když museli dávat dobrý pozor na urputnost, kterou svému týmu trenér Mazzarri dokázal za ty měsíce práce vtisknout. S Turínem se nehraje snadno a dnes se o tom přesvědčili z první ruky hráči jako Hateboer, Berisha, Mancini, Iličić nebo Zapata. Domácí spoléhali na Izza, De Silvestriho, Falquého nebo Belottiho.

Dohled nad dodržováním fotbalových regulí měl dnes na starosti sudí Daniele Orsato a ten se musel poprvé těžce rozhodovat ve třetí minutě. Do vápna se totiž s míčem u nohy dostal Josip Iličić, který upadl po kontaktu s obráncem Morettim. Sudí ale ukázal, že se bude pouze odkopávat od brány.

První problémy musel trenér Gasperini řešit už v 18. minutě, když se zranil běhavý bek Gosens. Do hry poslal mladíka Kulusevsiho a nebylo to úplně povedené střídání. Atalanta svého soka ale přehrávala a Turín mohl děkovat velkému štěstí, že neinkasoval. Manciniho přízemní střelu z pravé strany brankář Salvatore Sirigu se štěstím vyrazil. Po chvíli se ještě k hlavičce dostal Castagne, jenž mířil nad bránu!

První větší šanci měli domácí hráči až deset minut před koncem první půle, když svého soupeře obelstil záložník Meïté a vypálil zpoza vápna těsně nad! Atalanta si poučení nevzala a krátce na to inkasovala. Rohový kop totiž nikdo z jejích hráčů nedokázal odvrátit míč se dostal k Falquému a ten pořádně vystrašil brankáře Berishu. Od něj odražený balon ale následně napálil do sítě padající obránce Armando Izzo!

Konec první půle parádní a stejně tak se domácím povedl začátek té druhé. Jen minutu poté, co se obě jedenáctky vrátily na hřiště, propadl Meïtého centr na penaltu. Tam si jej našel Iago Falqué a přízemní střelou jej poslal do sítě - 2:0 pro domácí.

To byl začátek jako ze říše snů a Atalanta jen marně hledala nějakou smysluplnou odpověď. Nic se jí nedařilo a její kombinace, jindy tak obávané, neměly potřebný efekt. Po hodině hry musel navíc opět zasahovat brankář Berisha, kterého pořádně protáhl šikovný křídelník Iago Falqué. Berisha ale jeho ránu bravurně vyrazil.

Dvacet minut před koncem se ze hry poroučel Kulusevski, který střídal v 18. minutě. A nebylo za tím zranění, takže si o jeho výkonu můžete udělat obrázek snadno. Právě Musa Barrow, který šel na trávník místo něj, se postaral o velkou šanci na snížení. V 84. minutě se dostal k ráně zpoza vápna a sledoval, jak s pomocí teče míří balon těsně nad bránu!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bude klobouček pro pány bookmakery?

Reagovat
smazaný uživatel

Z 9 zápasu rupnul 1 favorit. To se dá tolerovat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele