35. kolo
05.05.2019 15:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Atalanta otočila klíčový duel s Laziem a je nadále čtvrtá

Tak to vypadá, že by se fanouškům Atalanty mohl přeci jen splnit jejich obrovský sen. Atalanta Bergamo totiž uhájila čtvrtou příčku a s ní spojenou Ligu mistrů i pro toto kolo, přestože na půdě Lazia nejprve prohrávala.

Ostře sledovaný duel na Stadio Olimpico měl napovědět, kdo by se mohl dostat mezi elitní fotbalovou společnost. Sen o čtvrtém místě totiž měly oba dva kluby, přestože v lepší pozici se nacházeli hosté z Bergama. Ti sice po brance Parola ze třetí minuty rychle prohrávali, ale opět ukázali svoji vyspělost i kvalitu. Nejprve srovnal Zapata, po změně stran strhl vedení na stranu Orobici Castagne a tři body pojistil v samém závěru Djimsiti.

Zápas se lépe vyvíjel pro domácí Lazio. Už ve třetí minutě se totiž domácím povedlo překonat obranu Atalanty, což není zrovna jednoduchý úkon. Felipe Caicedo ale ve vápně způsobil dost velký rozruch a ještě dokázal sklepnout míč na Marca Parola. Zkušený záložník jeho nahrávku využil k ráně na zadní tyč a Lazio vedlo.

Atalanta se spoléhala na rychlou kombinační hru, která dělala Laziu velké problémy. Alejandro Gómez si před pokutovým územím narazil míč se Zapatou a pak okamžitě střílel, mířil ale vysoko nad břevno. Brankář Pierluigi Gollini si na nedostatek práce rozhodně stěžovat nemohl, což mu tvrdou ranou připomněl kanonýr Ciro Immobile.

Na opačné straně spálil velkou šanci Duván Zapata, kterého povedeným obloučkem našel na penaltě Castagne. Ostrostřelec Orobici však mířil nad bránu. Jen o dvě minuty později si ale vše vynahradil. Gómezovu tvrdou ránu z dálky domácí zadáci odrazili jen k Freulerovi, který poslal míč k Zapatovi. Toho nikdo nebránil, takže jeho pohotová rána skončila v síti - 1:1.

Ještě v první půli málem otočil skóre utkání Josip Iličić, jenže v obrovské šanci pálil mimo. Jen minutu po změně stran se Josip Iličić znovu probíjel až do vápna a v něm tvrdou střelou pořádně protáhl zkušeného brankáře Strakoshu, kterého musely ruce bolet ještě hodně dlouho.

V 58. minutě svůj nepovedený zápas dobře demonstroval obránce Wallace, který v roli posledního hráče nahrál volnému Alejandru Gómezovi, který si jej následně položil a ve velkém úhlu dokázal nahrát na zadní tyč Timothymu Castagnemu. Ten se ranou z voleje nemýlil a rozjásal tifosi z Bergama.

Lazio se ale nevzdalo. Na přetažený centr Romula si nabíhal obránce Marušić, pak se ještě pokusil z dálky opřít do míče Lucas Leiva. Ten však trefil jen prvního bránícího soupeře. Pohodlné vítězství 3:1 ještě v závěru pojistil obránce Berat Djimsiti, který si naskočil na rohový kop Alejandra Gómeze a prudkou hlavičkou ho dopravil do sítě.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Stejný tip jako ef. Lacio uvidí v Lm raději Bergámo , než ASŘ.

Reagovat
Pipo123

Stale su v hre o LM, toto nevypustia. Kludne mozu uhrať 4 miesto

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas, ale podle některých výsledku asi nemají zájem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele