35. kolo
05.05.2019 15:00 CET
3 : 3
(1:2)

Reportáž

Sampdoria má po divokém utkání s Parmou jen bod

To teda byly nervy! Na stadionu Ennia Tardiniho jsme viděli skvělou podívanou, šest gólů a dvě červené karty. Sampdoria sice už od druhé minuty prohrávala, jenže díky dvěma gólům Quagliarelly dokázala otočit vývoj zápasu. Ani to jí ale nestačilo, protože Parma díky Bastonimu v závěru srovnala.

Oba tábory předvedly v Parmě výkon, z něhož nejvíc vytěžili fanoušci. Zápas vyrovnaný, atraktivní a rychlý, jehož výsledek se přeléval ze strany na stranu a nikdo si nemohl být ničím jistý. Už ve druhé minutě začali skvěle domácí, když se s míčem až do vápna prohnal Gervinho a naservíroval v něm míč jako na zlatém podnose před prázdnou bránu na obránce Marcella Gazzolu. Zkušený veterán doklepl míč do brány a Parma vedla.

Sampdoria hodně spoléhala na zkušenosti a umění hrotového útočníka Fabia Quagliarelly a dobře věděla proč. Po pětadvaceti minutách zahrál rukou ve vlastním vápně Federico Dimarco a sudí po shlédnutí videa odpískal za ruku penaltu. K ní se samozřejmě postavil právě Quagliarella, který místo krize středního věku zažívá znovuzrození. Nemýlil se - 1:1.

Sampdoria cítila šanci zasadit další úder. Deset minut před koncem první půle udělal velmi dobrý průnik Jakub Jankto, který dokázal ve vápně vystřelit. Jeho ránu brankář Luigi Sepe s námahou vyrazil, jenže na dorážkou pohotového útočníka Grégoira Defrela už nestačil.

Zkušený útočník Defrel o chvíli později obral o míč váhajícího obránce. Krásným centrem jej poslal Quagliarellovi, který však v koncovce do prázdné branky selhal. Po změně stran se do šance prokličkoval Gervinho, který stihl i zakončit, jen pár centimetrů vedle. Parma málem srovnala v 57. minutě, když se Ceravolo dostal až před brankáře Audera a zkoušel ho obejít. Audero se mu ale vrhl pod nohy a míč mu vyrazil.

Po hodině hry Juraj Kucka chyboval, když před vlastním vápnem ztratil míč. Na zemi pak jen bezmocně sledoval, jak se balon dostává ke Quagliarellovi. Ten si s nabízenou šancí poradil po svém, tedy krásnou střelou k zadní tyči - 3:1 pro Dorii.

Ani za tohoto stavu to ale Parma nezabalila. Obránce Omar Colley totiž ve vlastním vápně fauloval a sudí odměnil penaltou i Parmu. Odpovědnost na sebe vzal právě slovenský záložník Juraj Kucka a přesnou ranou pod břevno odčinil své předchozí zaváhání.

To navíc nebylo všechno. Dvacet minut před koncem Ducali zahrávali volný přímý kop, který zakončoval Kucka. Jeho hlavičku sice brankář Audero ještě vyrazil, ale na dorážku mladého stopera Bastoniho neměl nárok - 3:3. Hodně divoké utkání se odrazilo i na karetních trestech, které v závěru ukončily zápas pro hostujícího Omara Colleyho a později rovněž domácího Juraje Kucku.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele