19. kolo
29.12.2018 15:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Římané si snadno poradili s Parmou

AS Řím zvládl utkání v Parmě a vyloupil Stadio Ennio Tardini. O jeho góly se postarali Bryan Cristante a Cengiz Ünder, zatímco domácí Ducali nedokázali překonat brankáře Robina Olsena ani jednou.

Do základní sestavy Římanů se vrátil Edin Džeko stejně jako Justin Kluivert nebo Florenzi s Faziem a Ünderem. Domácí Parma spoléhala na Štulace, Alvese, Deiolu, Gervinha nebo Biabianyho.

Ve třetí minutě se do zakončení tlačil kanonýr Edin Džeko, jenže ten neustál souboj s obráncem a spadl ve vápně. Mladý záložník Nicolò Zaniolo vnějším nártem odcentroval do pokutového území soupeře, jenže před Džekem zasáhl skvěle brankář Luigi Sepe. Po dvaceti minutách si Gervinho efektní patičkou zpracoval přihrávku na polovinu soupeře a zbavil se jednoho z obránců. Na poslední chvíli k němu ale přistoupil Bryan Cristante a odebral mu balon.

Antonio Barillà si v pokutovém území naběhl na povedený centr a špičkou kopačky se pokusil přehodit vyběhnutého brankáře, jenže pálil vysoko nad břevno. Rychlík Gervinho a někdejší hráč AS Řím nabral velkou rychlost na vlastní polovině, prosmýkl se na polovinu soupeře a byl faulován. Žlutá karta ale z toho nebyla a následný volný kop se také neujal.

Rychlý křídelník Gervinho vybojoval ke konci první půle odražený míč na polovině soupeře a prošel s ním do pokutového území, jenže obránce Manolas ho nakonec vytlačil ze střelecké pozice. Druhou půli začalo římské AS trochu aktivněji a tlačilo se do zakončení.

Nicolò Zaniolo vypálil zpoza hranice pokutového území, jenže jeho přízemní střelu bez větších problémů zablokoval dobře postavený Simone Iacoponi. O chvíli později vyzkoušel brankáře Sepeho také Alessandro Forenzi, který to zkoušel velmi dobře míněnou ranou ze střední vzdálenosti. Minul ale jeho bránu a nedonutil Sepeho k výraznějšímu zákroku. Stejně tak se vedlo Edinu Džekovi, který se pokusil o velmi dobrou ránu.

Zkušený kanonýr Edin Džeko prošel po levém křídle na hranici pokutového území, jenže jeho centr na malé vápno byl hodně nepřesný. V 59. minutě už se skóre měnilo. Hostující celek zahrával další rohový kop a centr od rohového praporku přiletěl na přední tyč. Tam si ho našel Bryan Cristante a centr od Ündera proměnil krásnou hlavičkou ve vedoucí branku utkání!

AS Řím v dalších minutách působil hodně aktivně a zejména Cengiz Ünder dokázal dostat soupeřovu obranu pod tlak. Právě turecký mladík se dvacet minut před koncem dostal do zakončení a technickou ranou pořádně prověřil brankáře Sepeho!

Patnáct minut před koncem utkání se Vlci dočkali další branky. Střídající Lorenzo Pellegrini se dostal k míči u vápna a posunul jej brilantně na Cengize Ündera, který na zadní tyči zcela bez hlídaní soupeřových obránců posunul míč do sítě - 2:0 pro Vlky z Věčného města.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Parma snad nevyhraje 2. zápas v řadě vypsaná jako outsider. Už ne kvuli buzerantským sázkovkám .

Reagovat
smazaný uživatel

I sázkaři chtějí vydělávat.

Reagovat
FC Parma

2:0 Alves, Inglese

Reagovat
Etika

neprohra domácích ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele