35. kolo
03.05.2019 20:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Derby della Mole vítěze nepoznalo

Juventus opět podal matný výkon související s nulovou motivací po obhajobě titulu a málem toho využil městský rival. Býci se totiž na Allianz Stadium dostali do vedení zásluhou Lukiće, jenže nakonec je stejně potrestal brilantně hlavičkující Ronaldo.

V sobotu uplynule výročí sedmdesáti let od tragédie, která poznamenala celou Itálii. Nejvíc však samozřejmě zasáhla turínské FC, které při leteckém neštěstí přišlo o své hrdiny. Nejen jejich připomínka - symbolická nebo fyzická na dresech - byla pro Býky obrovskou motivací. Dnes se totiž hrálo o evropské poháry, kterým je Turín hodně blízko. A od prvních minut dával najevo, že nehodlá hrát druhé housle.

Do šance se jako první probíjel kanonýr Andrea Belotti, jehož průnik byl zastaven pozornou obranou Juve v podání Bonucciho, Chielliniho a Spinazzoly. Hostujícím příznivcům muselo pořádně zatrnout ve chvíli, kdy se po kontaktu s brankářem Siriguem skácel k zemi Cristiano Ronaldo. Sudí Daniele Orsato ale jeho pád jako kýženou penaltu nevyhodnotil.

V 15. minutě Býci opět zahrozili. Útočník Andrea Belotti se z pravé strany dostal ke střele uvnitř vápna Juventusu a brankář Wojciech Szczęsny musel vyrážet jeho pokus na rohový kop. To bylo varování, kterému Juventus nevěnoval příliš velkou pozornost.

A byl za to potrestán. Jen o tři minuty později totiž dokázal záložník Saša Lukić proniknout z levé strany až do vápna Juventusu, kde obešel prvního obránce a následně překonal technickou střelou i polského strážce tří tyčí - 1:0 pro outsidera.

S porážkou v prestižním derby se samozřejmě Juventus nehodlal smířit a prvním, kdo zavelel k útoku, byl Cristiano Ronaldo. Střelec z Madeiry dostal míč před vápno, kde napřáhl a vypálil. Jenže jeho dělovka zamířila těsně vedle branky Turína. V dalších minutách se ofenzivní kreativita obou soupeřů omezila na minimum a oba brankáři museli pouze sledovat několik střel mimo bránu.

S další pohotovou ranou Cristiana Ronalda si Sirigu poradil bez větších potíží a prvou půli uzavřel Federico Bernardeschi hodně nepřesným pasem. Druhá půle také moc fotbalové krásy nenabídla. Nejprve Álex Berenguer odcentroval z levé strany na vzdálenější tyč, kde v záklonu hlavičkoval nepřesně Nicolas N'Koulou.

Na opačné straně prověřil pozornost obránců Býků Cristiano Ronaldo, jehož hlavička z blízkosti se mezi tři tyče nevešla. Množství centrů, které mířily před Sirigua, sbírala jeho spolehlivá obrana. Hosté se dostali k ohrožení branky Wojciecha Szczęsnyho v 72. minutě, když volný přímý kop napálil Ansaldi do zdi.

Stará dáma se pomalu usazovala na polovině soupeře a nadechovala se k dalšímu ataku. Ten nejzásadnější se udál v 84. minutě. Obránce Leonardo Spinazzola odcentroval z levé strany, na zadní tyči se do vzduchu pověsil Cristiano Ronaldo a přesnou hlavičkou nedal Siriguovi žádnou šanci.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Náhradníci na hřiště! O nic už nejde

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele