7. kolo
29.09.2018 18:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Juventus zvládl šlágr a porazil Neapol třemi zásahy

Neapol nezvládla první přímou konfrontaci s Juventusem a ačkoli se brzy dostala do vedení po brance Mertense, Juventus nakonec uhrál tři body. Postarali se o to Bonucci s Mandžukićem, který se trefil dvakrát.

Juventus nehodlal nic podcenit a proti Neapoli postavil tu nejsilnější možnou sestavu. Do ní se vešli Szczęsny, Cancelo, Bonucci, Can, Pjanić, Dybala nebo Ronaldo. Ten samozřejmě nesměl chybět, protože tohle utkání mohlo mnohé napovědět o budoucím králi Itálie a kro jiný než "Král" by měl být jeho aktérem?

Neapol brala utkání jako první velkou zkoušku a jako šanci vyzvat Juventus v první přímé konfrontaci. Trenér Ancelotti se s Juventusem zná velmi dobře a dnes se snažil přijít na sestavu, díky níž by jeho start do sezony trochu zbrzdil. Od prvních minut jsme v sestavě našli hráče jako Hysaj, Koulibaly, Rui, Callejón, Hamšík, Zieliński nebo Mertens.

Souboj dvou tuhých obran. To bylo heslo prvních několika desítek minut. Allan kombinoval s Hamšíkem a poté se slovenský reprezentant snažil oslovit Insigneho, jenže obránci Staré dámy vystoupili včas. V sedmé minutě se záložník Piotr Zieliński s ničím nepáral a tvrdou ranou napálil z dvaceti metrů tyč za zády brankáře Szczęsnyho!

V 11. minutě se Juve dopustili první vážné chyby. Leonardo Bonucci se snažil hrát proti napadajícím soupeřům i pod tlakem konstruktivně, jenže to se mu vymstilo. Balon dostal Allan, který ihned oslovil Josého Callejóna. Jeho akci dokončil na zadní tyči volný a nehlídaný Dries Mertens, který si poradil a poslal Neapol do vedení!

Juventus se nehodlal vzdát a jeho šancí přibývalo. Matuidi kombinoval na levém kraji se Sandrem a jejich šanci musel utnout až Hysaj. Neapol vedení dlouho neudržela. Po rychlém přechodu z levé strany se dostal míč k Ronaldovi, který si pohrál s prvním obráncem a zbavil se ho. Následně našel před bránou Maria Mandžukiće, který přesnou hlavičkou srovnal na 1:1.

Krátce poté se balon dostal opět k Ronaldovi, který si pohrál s obránci soupeře a centroval opět před bránu, kde si ale obránci Neapole poradili. Krátce před koncem první půle se dostal do vápna Giorgio Chiellini, kterého skvěle našel Miralem Pjanić. Zkušený stoper Staré dámy se ale k zakončení nedostal.

První půle byla za námi, druhá slibovala hodně dramatu. Juventus se ale hned připomněl a rovnou gólově! Cristiano Ronaldo pálil za vápnem velmi dobře a brankář Ospina měl velké potíže. Dokonce tak velké, že míč se od tyče jen odrazil zpět do hry, takže dobíhající Mario Mandžukić měl velmi snadnou úlohu a balon poslal zpět do hry - 2:1 pro Juventus!

Neapol nedokázala adekvátně reagovat a chvíli jí trvalo, než se dostala zpět do tempa utkání. Starou dámu především v obraně hodně zlobil obránce Elseid Hysaj a v 55. minutě se mu povedlo odcentrovat velmi zajímavý pas do vápna Neapole. Juventus však dnes působil velmi jistě a sebevědomě.

Po hodině hry si Neapol všechno sama zkomplikovala. Paulo Dybala byl hodně aktivním štírkem a Neapol za něj dost pykala. Mario Rui to přehnal s důrazem a fauloval argentinského útočníka dost krutě, za což byl následně vyloučen. Na tuhle nešťastnou akci reagoval trenér Ancelotti střídáním Milika s Malcuitem. Juventus poslal do hry Bentancura s Bernardeschim.

Patnáct minut před koncem utkání Juventus dokázal znovu skórovat, když se po rozehrávce rohového kopu dostal k balonu Cristiano Ronaldo a jeho hlavička by asi mířila za brankovou čáru. Pro jistotu ji tam ale ještě dostal obránce Leonardo Bonucci a Stará dáma si pojistila vedení! Ronaldovu branku v závěru ještě sudí správně neuznal kvůli ofsajdu.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
Yzemi

Forza Juve

Reagovat
smazaný uživatel

V tomto zápase sa Ronaldo namotivuje a predvedie najlepší výkon za Juve v doterajšom priebehu

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně to snad už bude zápas, kdy budou chtít OBA hrát fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

3-3

Reagovat
Baggio248

Chlapci odkaz na nějakej stream? díky

Reagovat
smazaný uživatel

Digi TV

Reagovat
smazaný uživatel

super zápas to byl

Reagovat
smazaný uživatel

Juventus opět potvrdil výzrálost a formu, v podstatě o titulu,je rozhodnuto Napoli je schopná prohrát s kýmkoliv.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele