9. kolo
20.10.2018 18:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Juventus FC - Janov CFC 1:1

Série Juventusu bez porážky sice nadále pokračuje, bez ztráty kytičky ale nikoliv. Italský šampión až v 9.kole poprvé ztratil, když doma nečekaně remizoval s CFC Janovem 1:1. Vše se přitom vyvíjelo ve prospěch Staré dámy, která ovládla první poločas Ronaldovo brankou, avšak za Janov srovnal Bessa a na více už se Juventus nezmohl. Vydařený návrat na lavičku Grifů přitom prožil trenér Ivan Jurič.

Chorvatský lodivod Ivan Jurić nahradil odvolaného Davida Ballardiniho, jemuž se stalo osudným prohrané utkání s Parmou, a nejde o neznámé jméno. Naopak, v klubu už několikrát jako trenér působil a to v poměrně krátké době.

Trenérská rošáda ale v tomto případě zabrala, i když utkání se pro Janov vůbec nevyvíjelo dobře. Juventus se dostal do rychlého vedení a to zásluhou obrovského nedorozumění hostující defenzívy s brankářem Raduem. Cancelův centr poskakoval na malém vápně a Piatek ani Radu ho nedokázali nějak zpacifikovat, takže Ronaldo jako na zlatém podnose uklízel do prázdné branky. Ve 24. minutě mohl v náběhu opět zvýšit Cristiano Ronaldo, ale jeho přízemní střelu tentokrát Radu výborně vyrazil. Juventus byl sice nebezpečnější, ale Janov nehrál vůbec špatně a i když prohrával, do druhého poločasu byl stále v kontaktu.

V 55. minutě měli Grifové první vážnější příležitost, ale střelu Piatka schoval do rukavic Szczesny. Stará dáma nebyla směrem dopředu příliš aktivní a za svojí pasivitu byla potrestána. Kouamé využil nepozornosti obrany Bianconeri a na malé vápno poslal načechraný centr, který hlavou zatloukl do sítě Daniel Bessa!

Remíza 1:1 Juventusu v žádném případě nevyhovovala a šance domácích na rozhodující gól na sebe nenechaly dlouho čekat. A největší nebezpečí opět hrozilo od Cristiana Ronalda. Jeho hlavičku zpacifikoval Radu a střela střídajícího Paula Dybaly skončila těsně vedle. Juventus se v závěru tlačil do pokutového území Grifů, ale hosté skvěle odolávali. Janov remízu 1:1 udržel a stal se prvním týmem v sezoně, který dokázal Juventus obrat o body. Allegriho svěřenci však ligu nadále vedou, pouze jejich náskok se ztenčil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

3x Ronaldo

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele