15. kolo
07.12.2018 20:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Derby d'Italia patří znovu Juventusu, rozhodl Mandžukić.

Juventus neohroženě kráčí za další obhajobou a ve šlágru kola znovu opanoval prestižní bitvu s Interem Milán, známou jako Derby d'Italia. Diváci na Allianz Stadium se dočkali jediné branky po hodině hry z hlavy Maria Mandžukiče. Inter vyrovnat nedokázal a toto kolo zakončí na třetím místě, přičemž Juventus už má na něho obrovský, čtrnáctibodový náskok.

Zápas mezi Juventusem a Interem je na Apeninském poloostrově vždy velkou událostí a nejinak tomu bylo i tentokrát. Zaplněný Allianz Stadium v Turíně však žádnou ofenzivní show nenabídl a nic na to nezměnil ani hvězdný Cristiano Ronaldo, který se pochopitelně představil od úvodní minuty. Na druhé straně zase nechyběl Mauro Icardi, nejlepší cizinec uplynulého ročníku Serie A.

Od začátku to byla bitva na ostří nože a hra se hodně kouskovala, v první desetiminutovce ohrozili Handanovičovu branku jen dvakrát Dybala, který nejdřív hlavičkoval vedle a po té branku přestřelil. Vůbec první, opravdu stoprocentní příležitost měl až po půlhodině hry, možná trochu překvapivě, hostující Inter. Icardi v sevření mezi dvěma stopery udržel balón pro Gagliardiniho, který se vzápětí ocitl v tváří tvář Szczesnymu, jenže zakončení záložníka Nerazzurri skončilo na vzdálenější tyči! Juventus měl velké štěstí a první šanci Interu nakonec přežil bez újmy. Stará dáma zahrozila až o pár minut později prostřednictvím rohového kopu, na bližší tyči hlavičkoval Chiellini a Handanovič výborně zasáhl. Nic dalšího už první poločas nenabídl. Bezbranková remíza byla vzhledem k vyrovnanému průběhu utkání zasloužená, nicméně diváci doufali, že alespoň po změně stran se dočkají gólu.

Jenže ani po přestávce se obraz hry dramaticky nezměnil. Inter velmi dobře bránil a stále to bylo tatáž bojovné utkání jako v prvním poločase. Po hodině hry to zkusil vzít na sebe Ronaldo, ale jeho projektil šel nad. Stav 0:0 nakonec vydržel do 66.minuty, tedy do doby, kdy Cancelo ještě stihl balón na hrací ploše a přesně krouceným centrem našel na zadní tyči hlavičkujícího Maria Mandžukiče! Vytáhlý Chorvat se zblízka nemýlil a Juventus vedl 1:0.

Inter měl ještě dost času a rozhodl se posílit ofenzívu, takže na plac se postupně dostali Keita Baldé nebo Argentinec Lautaro, žádný tlak ze strany Nerazzurri se však nekonal. Spallettiho svěřenci nakonec sice převáželi držení balónu mírně na svojí stranu, ale výraznější šanci si nevytvořili a vyrovnat nedokázali. Juventus vyhrál nejtěsnějším výsledkem a před dalším konkurentem ještě zvýšil svůj náskok.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
noustres

Za plichtu bude Inter velice rád.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele