6. kolo
26.09.2018 21:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Juventus FC - Bologna FC 2:0

Boloňa sice o víkendu porazila AS Řím, jenomže Juventus v dobré formě je jiný šálek kávy. Stará dáma zvítězila 2:0 a upevnila své vedení. Vše podstatné se událo již během úvodní čtvrthodiny, kdy brankáře Skorupskiho postupně překonali Paulo Dybala a Blaise Matuidi.

Trenér Massimiliano Allegri se rozhodl pozměnit základní jedenáctku, a tak se v brance ukázal Mattia Perin nebo v defenzívě uzdravený Andrea Barzagli. Na hrotu ovšem nechyběl Cristiano Ronaldo.

Juventus byl superfavoritem zápasu a svojí roli začal naplňovat velmi záhy. V 11. minutě zakončoval povedenou akci Blaise Matuidi, načež Skorupski sice balón vyrazil, ale proti dorážce Paula Dybaly už byl bezmocný. A Boloňa za dalších pět minut inkasovala podruhé. Cristiano Ronaldo na zadní tyči nezakončoval, poslal střílený centr před šestnáctku, kde Blaise Matuidi tvrdou střelou pod břevno zvýšil. Jestli si Boloňa něco nepřála, pak na Allianz Stadium rychle prohrávat, navíc o dvě branky.

Stará dáma byla i nadále aktivnější a vytvářela si další příležitosti. Cristiano Ronaldo se po krásné akci rozhodl vypálit a Skorupski musel zasahovat. Domácí ovládali hru a Boloňu do ničeho nepouštěli.

Před Filippem Inzaghim stál obtížný úkol, jeho svěřenci se ale mohli dostat zpět do zápasu, kdyby se jim podařilo vstřelit kontaktní branku. Jenže dál byl nebezpečnější Juventus. Po hodině hry se uvolnil Cancelo a další zákrok si připsal Skorupski. Trochu škoda, že v brance Juventusu nenastoupil Vojciech Szczesny, duel polských brankářů by byl menším okořeněním zápasu.

Každopádně Skorupski si dle očekávání v Turíně zachytal. Stará dáma sice postupem času čím dál více šetřila síly, ale pokud bylo třeba, Skorupski byl na místě. Juventus dovedl výsledek 2:0 do zdárného konce a v Serii A je jako jediný tým nadále stoprocentní.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Jak jste přišli na Perina?

Reagovat
JuveIt

Už se to tak dělá pár let, že druhý gólman dostane svou porci i v lize. A když je teď v týdnu víc zápasů, je velmi pravděpodobné, že bude chytat právě Perin.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele