10. kolo
28.10.2018 15:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Janov CFC - Udinese Calcio 2:2

Janov před vlastními fanoušky vedl nad Udinese hned dvakrát, ale vedení neudržel. Na góly Rômula s Romerem odpověděli v barvách Udinese Lasagna s De Paulem a Zebrám hodně pomohlo také vyloučení Romera patnáct minut před koncem.

Domácí Janov opět spoléhal na služby polského kanonýra a překvapení začátku sezony Piąteka, kterému měli sekundovat Bessa nebo Lazović s Kouamém. V základní sestavě Zeber jsme viděli Baráka, který měl podporovat dvojici útočníků Lasagnu s De Paulem. První zajímavý míč mířil na polskou senzaci Krzysztofa Piąteka, jenž u vápna Udinese nedosáhl na balon.

Polský útočník byl po patnácti minutách faulován před vápnem soupeře a jelikož má sebevědomí na rozdávání, vzal to na sebe. Zeď sice přestřelil, ale s ní také celou bránu Zeber. O chvíli později se málem Janov dočkal z další standardní situace, když si balon postavil a rozehrál Domenico Criscito. Ten prostřelil zeď před Juanem Mussem, ale argentinského brankáře si nepřišel.

Po třiceti minutách už se diváci dočkali první branky utkání a měl ji na svědomí zkušený záložník Rômulo. Na dlouhý pas si nabíhal sprintující Daniel Bessa a z brány vyběhl brankář Mussa dost nešťastně. Při pokusu o odražení ataku fauloval pronikajícího protihráče a sudí pískal penaltu! K ní se postavil právě zkušený střední záložník Janova a s přehledem proměnil.

Dost práce měl také Ionut Andrei Radu v bráně Janova. Toho pořádně protáhl svým projektilem Rodrigo De Paul a sledoval, jak Radu vytěsnil míč na bránu! Poslední ránu první půle měl na starosti záložník Seko Fofana, jenž pálil těsně nad bránu. Zebry pokračovaly ve stejném duchu také po změně stran a hodlaly se co nejdřív dostat na stejnou úroveň s domácími.

Delší dobu ale narážely na dobrou obranu Janova. Ta polevila až v 65. minutě, když rychle rozehraný rohový kop z pravé strany následoval centr. Na něj si skvěle naskočil Kevin Lasagna a srovnal!

Jenže veškeré nadšení hostů rychle zmrazil další gól domácího Janova. Po pouhých sto dvaceti vteřinách rozehrál rohový kop z levé strany Bessa a posadil míč na hlavu Cristiana Romera, který se prosadil bez problémů! Na tři body to ale nestačilo, protože o další tři minuty později se dočkalo také hostující Udinese.

Do vápna po levé straně se dostal Rodrigo De Paul, který možná chtěl nahrávat, ale viděl spoluhráče pouze dobře obsazené. Proto udělal to nejlepší, co mohl a vystřelil. Rána z jeho kopačky poslala míč od brány a mladý brankář Janova Ionut Radu nestačil k tyči včas doletět - 2:2. O chvíli později dostal červenou kartu za ostrý faul Cristian Romero, ale Udinese toho už nevyužilo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele