12. kolo
10.11.2018 20:30 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Janov CFC - SSC Neapol 1:2

V boji o druhou příčku nezaváhala Neapol, která svedla v Janově těžké utkání a po brance Cristiana Kouamého musela otáčet výsledek. Partenopei svým způsobem pomohla i vynucená přestávka kvůli silnému dešti, který zkrápěl trávník stadionu Luigi Ferraris. Po přestávce zařídili obrat Fabián Ruiz a vlastním gólem i Davide Biraschi, pouhé čtyři minuty před koncem.

Parta Carla Ancelottiho sehrála v týdnu v Lize mistrů klíčové utkání s PSG a díky remíze 1:1 udržela vedoucí příčku. V tomto zápase s janovským CFC hodlala zvítězit a vytvořit tlak jak na vedoucí Juventus, tak na Inter Milán.

I když hosté vstoupili do utkání aktivněji, po dvaceti minutách museli dohánět manko. Krzysztof Piatek tentokrát v roli nahrávače poslal nadvakrát přesný centr na hlavu Cristiana Kouamého a Davide Ospina nemohl nic dělat. Na druhé straně až ve 36. minutě zahrozil jiný polský útočník Arkadiusz Milik, pro kterého připravili vyloženou šanci Callejón s Allanem, jenže vše zhatil výtečný zásah gólmana Radua. O dvě minuty později bylo horko i před Ospinou, Piatkovu hlavičku však kolumbijský brankář zneškodnil.

Druhý poločas v jeho 59. minutě přerušil hlavní sudí kvůli vytrvalému dešti, který zkrápěl trávník stadionu Luigi Ferraris. Nehrálo se zhruba deset minut a pauza nakonec prospěla hostujícím fotbalistům. Pravda, zmáčený trávník bránil pohledným akcím a Ancelottiho tým tak musel zjednodušit hru. V 62. minutě předvedla Neapol jednoduchou, ale krásnou akci, kdy Mertens na hranici pokutového území patičkou posunul balón do střelecké pozice Fabiánu Ruizi, jehož střela k tyči zapadla do sítě!

V hodně bojovném utkání nevypadalo, že by jeden z týmů urval vítězství a směřovalo k nerozhodnému výsledek. Čtyři minuty před koncem však přilétl před Radua centr, který si do vlastní sítě srazil Davide Biraschi! Janov nešťastně padl a Neapol si díky třem bodům zajistila průběžnou druhou příčku.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele