28. kolo
17.03.2019 12:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Juventus poprvé padl, přemohli ho Grifové

Janov dokonale šokoval, protože si s bezbranným Juventusem poradil a stal se prvním týmem, který jej v rámci Serie A v sezoně porazil. Juventus potkalo hodně tvrdé vystřízlivění z nadšení po pohárovém obratu s Atléticem.

Tohle čekal opravdu jen málokdo. Juventus sice nastoupil v Janově bez Cristiana Ronalda, který si užíval zasloužený odpočinek, ale zdá se, že odpočinek prožívali i hráči na trávníku. Stará dáma totiž poprvé v sezoně prohrála a dokonce nevstřelila vůbec poprvé ani jeden gól. Naopak úřadovali domácí a především první branka střídajícího Sturara byla pro fanoušky jeho mateřského klubu hodně hořká.

V prvních momentech se nehrál příliš atraktivní duel a domácím chvíli trvalo, než ze sebe setřásli obvyklý pocit respektu vůči slavnému soupeři. Hráli ale aktivně a už v 16. minutě musel brankář Mattia Perin (mimochodem někdejší hráč právě Janova) zasahovat. Rychlonohý Kouamé si obhodil protihráče, jeho střela se odrazila k Sanabriovi. Mladý útočník tvrdě vypálil a jen sledoval, jak Perin vyráží!

Po třiceti minutách hry se Janov dožadoval odpískání pokutového kopu ve svůj prospěch. Sudí celou situaci musel posoudit na videu a až po jeho nápovědě osvobodil Juventus, když penaltu nepískal. Krátce před koncem první půle se do obrovské šance hnal Lerager, který měl před sebou v podstatě jen odkrytou bránu Juve, ale dokázal ji trestuhodně přestřelit!

Zejména z hlediska herního byl výkon Bianconeri velkým zklamáním a Janov nevedl jen proto, že pálil šanci za šancí. Potrestat jej za to mohl Paulo Dybala, který se prohnal do šance deset minut po změně stran. Po jednoduché akci zakončoval do sítě přesně, ale jeho radost netrvala moc dlouho. Sudí totiž gól anuloval pro ofsajd.

Juventus potřeboval víc a proto trenér Massimiliano Allegri vyslal do hry Federica Bernardeschiho. Domácí změnou byl Goran Pandev. Ten se představil vzápětí a brankář Mattia Perin měl hodně co dělat, aby jeho pokus vyrazil. O chvíli později ho zase musel zastavovat v rozhodující chvíli Emre Can.

V 70. minutě se na hřiště dostal záložník Stefano Sturaro, který do Janova přicházel právě z Juventusu. Sturaro si po zimním příchodu dokonce dnes odbyl svůj debut. A tohle střídání vyšlo Prandellimu fantasticky, protože po pouhých dvou minutách dostal Sturaro nabito na hraně vápna a umístil svůj projektil přesně k tyči, kam Perin nestihl doletět - 1:0.

To byl pro Starou dámu šok, jenže nebyl jediný. Osm minut před koncem utkání se totiž s míčem rozeběhl do rozevřené obrany rychlík Cristian Kouamé, který ještě nahrál do uličky sprintujícímu Pandevovi. Zkušený Makedonec ve vápně zamířil na vzdálenější tyč a uzavřel skóre utkání na 2:0 pro Janov.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Máš,to obráceně.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Co to je za kec ! Sturaruv mateřský klub je Janov kde se vrátil po angažmá v Rubentusu Forza Grifoni !!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele