37. kolo
18.05.2019 18:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Janov je v problémech, proti Cagliari uhrál jen bod

Janov na domácí půdě naprosto selhal a jen remizoval s Cagliari, čímž si hodně zkomplikoval svou cestu za záchranou. A mohlo být ještě mnohem hůř, protože vyrovnávací branku vstřelil Criscito z penalty až v 89. minutě.

Je dost možné, že v příští sezoně přijdeme i o janovské derby. Před sezonou bylo jasné, že veronské derby nějakou dobu nebude a s velkou pravděpodobností potká podobný osud i janovský střet. Domácí CFC totiž z utkání s Cagliari vytěžilo jen bod a v tuto chvíli ztrácí na Empoli jeden bod.

Prakticky od začátku utkání bylo vidět, že na hráčích trenéra Prandelliho leží těžká deka, se kterou někdo jen tak nehne. Cagliari se stále častěji hlásilo o slovo a domácí brankář Radu musel čelit několika náročným situacím. Létal na něj jeden centrovaný míč za druhým a jeho obránci špatně soupeřovy hráče dostupovali.

Jako první se do šance dostal Goran Pandev, který přebral míč od Lapaduly a uháněl sám na brankáře Cragna. Mladý talent ale jeho ránu perfektně vyrazil! Na druhé straně se dostal k dlouhému nákopu střelec Leonardo Pavoletti, který dokonce přešel přes Radua, jenže jeho snahu zakončit mu na poslední chvíli překazil vracející se obránce Biraschi!

To ale Pavolettimu zase tak moc vadit nemuselo, protože jen o tři minuty později si spravil náladu. Další nákop si zpracoval prvním dotykem parádně na prsa a druhým dotykem ho z otočky poslal nádherně do sítě!

Janov reagoval nasazením Kouamého, takže v tuto chvíli měl na hřišti tři útočníky. Právě Kouamé se z nich pokoušel prosadit jako první a málem by mu to vyšlo, kdyby se znovu neukázal ve skvělém světle brankář Cragno. Na obraně před ním si vylámal zuby i Pandev a později i Lapadula.

Janov byl stále více nervóznější, protože v životně důležitém utkání potřeboval vyhrát. To se sice nestalo, ale přesto mají Grifoni ještě šanci. V 89. minutě totiž po centrovaném míči sudí postřehl ve vápně ruku a Domenico Criscito se z nařízené penalty nemýlil.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele