16. kolo
15.12.2018 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Inter díky kapitánu Icardimu porazil Udinese

Inter Milán si nejtěsnějším možným rozdílem poradil s Udinese. Ačkoli hosté na San Siru srdnatě bojovali, o jejich smůle rozhodla úspěšně zahraná penalta, kterou suverénně proměnil Mauro Icardi.

Inter Milán nutně potřeboval zvítězit, aby alespoň částečně nechal zapomenout na neúspěch v Lize mistrů. Ideální šanci k tomu měl dnes v podvečer, protože na svém stadionu přivítal Udinese. Opět u toho byly hvězdy jako Icardi, Handanovič, Škriniar nebo Baldé s Politanem.

Čas na hřišti si užíval i portugalský záložník João Mário, který se snaží dokázat svou kvalitu a obhájit svou cenu. Právě Mário se v šesté minutě dostával k míči a dokázal uvolnit rozběhnutého Vršaljka. Jeho centr ale obrana Zeber dobře zablokovala. A tak to Mário zkusil sám a střelou. S tou si ale brankář Musso velmi dobře poradil.

Udinese hrálo s Interem poměrně vyrovnanou hru a nepouštělo ho do mnoha šancí. Jednu takovou ve 22. minutě spálil Mauro Icardi. Argentinský kapitán Interu si naskočil na rohový kop a hlavičkoval na zadní tyč. Kdyby mířil lépe, brankář Mussi by byl bezbranný. Před něj se ostatně spouštělo velké množství centrů, na které museli jeho obránci velmi pohotově reagovat.

Zkušený obránce Vršaljko hledal přízemním centrem ve vápně Icardiho, jehož sice našel, ale ten se neprosadil. Pár minut před koncem první půle Mário postrčil míč na Baldého, který sice už padal, ale stihl ještě vypálit. Mířil však jen do míst, kam se hbitě přesunul brankář Musso.

Pět minut po změně stran se málem dočkali i hosté. Seko Fofana přihrával z otočky naslepo na zadní tyč, kam si naběhl záložník Rolando Mandragora. Ten sice dal míči velkou razanci, ale mířil nad bránu Handanoviče! Svatyni domácích Nerazzurri pak minul zajímavou křížnou ranou na zadní tyč i obránce Ten Avest!

Interu čas rychle ubíhal a Udinese zatím koncentrovanou obranou zvládalo krotit jeho ataky. Další takový se málem povedl Keitovi Baldému, který servíroval míč svému kapitánovi. Mauro Icardi si na balon sice naskočil velmi pohotově, jenže přední tyč minul o pár centimetrů.

Inter přidával na tempu, remíza mu ani náhodou nestačila. Patnáct minut před koncem se San Siro konečně dočkalo. Seko Fofana zahrál ve vlastním vápně rukou a sudí Abisso po konzultaci s videorozhodčím pískal penaltu. K ní se postavil Mauro Icardi a panenkovsky proměnil. San Siro explodovalo nadšení, od Zhanga přes Zanettiho nebo Wandu Naru.

Udinese potřeboval zlepšit finální fázi a o zajímavé zakončení se ranou z dvaceti metrů postaral útočník Rodrigo De Paul. Mířil ale těsně vedle brány. Minutu před koncem dal ještě druhou branku Icardi, ale radost z ní pro ofsajd mít nemohl. Při poslední akci utkání ho zase zastavilo břevno.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele