34. kolo
27.04.2019 20:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Derby d'Italia skončilo očekávanou remízou

Prestižní Derby d'italia mezi Interem a Juventusem vítěze nepoznalo. Inter měl možná o něco více ze hry, ale vedení po brzké brance Radjy Nainggolana neudržel a Juventus ve druhém poločase prostřednictvím Cristiana Ronalda vyrovnal.

Juventus si zajistil titul už v minulém kole a v zápase na půdě Interu Milán neměl co ztratit. Kouč Massimiliano Allegri však sestavou nešetřil a na trávník poslal i největší hvězdu Cristiana Ronalda. Inter si chtěl doma pojistit třetí místo a ještě vyvinout tlak na druhou Neapol, krom toho zápasy s nenáviděným rivalem další zvláštní motivaci nepotřebují.

Zaplněný stadion Giuseppe Meazzy v Miláně explodoval radostí už v 7. minutě, kdy se z voleje opřel do balónu Radja Nainggolan a i když si Szczesny na balón sáhl, střela a gól to byly prostě parádní. Rychlá branka uvrhla Nerazzurri do euforie, která nekončila, protože o pár minut později měli domácí další dvě velké šance. Szczesny musel nejprve vyrážet další dělovku Nainggolana a následně i reflexivním zákrokem zasáhnout proti hlavičce z malého vápna. To vše nabídla úvodní čtvrthodina utkání.

Inter měl dál více ze hry, respektive byl nebezpečnější. Po půlhodině hry zamkl Starou dámu opět uvnitř pokutového území a jen díky sebeobětavému zákroku Matuidiho nezakončil De Vrij do prázdné branky. Juventus toho v prvním poločase moc nevymyslel, za zmínku snad stojí jen nepřesný střelecký pokus Cancela. Luciano Spalletti byl z dvojice trenéru rozhodně ten spokojenější.

Nerazzurri však měli před sebou ještě druhý poločas, ve kterém hodlala Stará dáma výrazně přidat. Inter ale začal znovu o trochu lépe a Perišić mohl v 57. minutě zvyšovat, kdyby z nadějné pozice netrefil jen boční síť. A to domácí mrzelo, protože zanedlouho dostal možnost zakončit zpoza šestnáctky Cristiano Ronaldo a jeho přízemní střela zapadla neomylně k tyči - 1:1. O osm minut později sahal Inter po opětovném vedení, ale Perišić ani tentokrát nedokázal trefit přesně branku.

Oba celky si do konce utkání vytvořily ještě jednu gólovku. Nejprve vypálil těsně vedle Emre Can a domácí publikum si výrazně oddychlo a pět minut před koncem pro změnu těsně vedle střílel Lautaro Martínez. Derby d'Italia nakonec skončilo konečnou remízou 1:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

je to jedno

Reagovat
Largo

Typicky italskej přístup. Hrajem jen, když musíme.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

zápas slabý ako slabá SA Juve 8 rokov bez konkurenta

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele