7. kolo
29.09.2018 20:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Inter Milán - Cagliari Calcio 2:0

Inter Milán zvládl důležité domácí utkání s Cagliari a výhrou 2:0 potvrdil vzrůstající formu, navíc se ideálně naladil na zápas Ligy mistrů v Eindhovenu. Nerazzurri si rozdělili branky do obou poločasu a utkání jimi víceméně orámovali. Stadio Giuseppe Meazza jásalo už po čtvrthodině hry díky brance Lautara Martíneze a výsledek pojistil v 90.minutě Matteo Politano.

Luciano Spalletti se rozhodl šetřit své největší hvězdy na utkání proti PSV Eindhoven a tak jen z lavičky přihlíželi Mauro Icardi, Mattías Vecíno nebo Ivan Perišič. Pro Inter bylo velmi důležité, že se poměrně brzy ujal vedení. Stačilo dvanáct minut, aby Dalbertův přesný centr z leva dopravil do sítě hlavou Lautaro Martínez!

Nerazzurri následně byli častěji na balónu, ale další velkou příležitost si nevypracovali. Ani Cagliari nebylo směrem dopředu nijak aktivní a milánský stadion sledoval spíše taktickou bitvu, než ofenzivní hody. Ve 28.minutě musel hasit závar před vlastní brankou Handanovič, nic vážného to ale nebylo. Ani čtyři minuty před koncem po nepřesné střele z úhlu v podání útočníka Sau. Inter měl obrovskou šanci zdvojnásobit vedení po hodině hry, kdy po přiťuknutí Nainggolana byl sám před brankářem Cragnem Matteo Politano a brankář Cagliari si s ním výtečně poradil. Matteo Politano byl po změně stran hodně aktivní a pilný ve střelbě. V 69.minutě opět napřáhl a Cragno se musel natáhnout k tyči.

Fanoušci domácího celku si o pár minut později museli pořádně oddychnout, protože Faragó už dostal balón za Samira Handanoviče, ovšem sudí branku kvůli hraní rukou správně neuznal. Každopádně Nerazzurri stále vedli jen 1:0 a stačila jediná povedená akce soupeře a bylo by po vedení. Luciano Spalletti a celý Inter se mohli uklidnit až v poslední minutě zápasu. Matteo Politano se dostal k odvrácenému rohu a nádhernou ranou poslal balón do sítě! Inter pečetil výhru a dotahuje se na přední příčky.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele