9. kolo
21.10.2018 20:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Město módy patří Interu, v nastavení opět rozhodl Icardi

Derby della Madonnina ovládl Inter Milán, takže město módy se zahalilo do modročerných barev. Už už to ale vypadalo na bezbrankovou remízu, která by možná oběma celkům slušela více, než v nastavení rozhodl Mauro Icardi. Více zajímavých okamžiků, včetně dvou neuznaných gólů Icardiho a Musacchia, nabídl první poločas, v tom druhém už oba celky vsadily na taktiku.

Vyprodaný stadion Giuseppe Meazzy sledoval v úvodu převahu fotbalistů Nerazzurri, kteří drželi častěji balón na svých kopačkách a obranu Milána výrazně vystrašili v 11. minutě, kdy se z ofsajdového postavení trefil Mauro Icardi. Argentincova branka však nemohla být a ani nebyla uznána. Milánské derby jako tradičně nepostrádalo patřičný náboj, oba celky si nedarovaly absolutně nic.

Mírnější převahu Interu poněkud pokazila událost ze 30. minuty utkání. Luciano Spalletti totiž musel už v prvním poločase nuceně střídat, neboť Interu se zranil bojovník Radja Nainggolan. Jeho místo zaujal španělský záložník Borja Valero.

Po půlhodině hry také přišla obrovská šance Interu a byl to znovu nepolapitelný Mauro Icardi, který dostal takřka na hranici malého vápna prostor a střelou z první orazítkoval brankovou konstrukci. Za další čtyři minuty pak stejný hráč nedosáhl na pas Vršaljka. Závěr prvního poločasu přinesl vzrušení na obou stranách. Nejprve na zadní tyči uklidil Susův centru do branky stoper Musacchio, jenže stál v ofsajdu a tudíž podobně jako Icardiho gól nebyla tato branka uznána. Vzápětí v obrovské příležitosti přestřelil Donnarummovu branku Matías Vecíno. Diváci i přes nerozhodný výsledek museli být s předvedenou hrou prvního poločasu spokojeni.

Kdo ale čekal, že i po změně stran budou milánské týmy bavit, ten byl zklamán. Inter rozehrál s Milánem spíše šachovou partii a vyložené příležitosti vlastně přestaly existovat. Jak Luciano Spalletti, tak i Gennaro Gattuso se pokusili rozproudit ofenzívu střídáním, do hry přišli Keita Baldé nebo Patrick Cutrone, ale kýžený efekt to nepřineslo. Milánské derby směřovalo k nerozhodnému konci a nejspíše i trenér AC Gennaro Gattuso s dělbou bodů počítal, jenže v nastavení se vynořil kat Mauro Icardi. Matías Vecíno vykouzlil u postranní čáry vskutku nádherný centr a Mauro Icardi mezi dvěma stopery překonal povyběhnutého Donnarummu. Chvilka nepozornosti a nedůslednosti nakonec AC stála celý zápas. Na San Siru propukla obrovská radost modročerných Tifosi, Inter dokázal znovu ovládnout prestižní Derby della Madonnina.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (4)

Přidat komentář
Eldarion

0:2 (2x Higuain) Forza Milan!

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
noustres

3:1

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele