8. kolo
06.10.2018 20:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Empoli FC - AS Řím 0:2

Vysoce efektivní Římané vezou tři body z Toskánska. Domácím se stala osudnou neschopnost zakončit, a to včetně penalty. Hosty naopak zachránily branky Nzonziho a Džeka.

Empoli stálo před náročným úkolem, neboť Římané mají poslední dobou famózní formu. Trochu doufat mohli domácí snad jen v podcenění ze strany hostí a možnou únavu. Jinak to ale byla opět skvělá sestava, kterou Di Francesco nasadil. Od začátku startovali El Shaarawy, De Rossi, Ünder, Manolas nebo oba Luca s Lorenzem Pellegrini. Empoli nasadilo La Guminu, Kruniće nebo brankáře Terracciana.

Empoli od prvních chvil ukazovalo, že se slavnějšího a kvalitnějšího soupeře nebojí a že mu rozhodně nedá nic zadarmo. Jeho bojovnost byla obdivuhodná a stejně tak jeho snaha o kreativní projev. Problémem Empoli se ale stávalo příliš časté postavení v ofsajdu, do něhož útočníka Caputa hostující obránci vystavovali.

V páté minutě práskl do balonu ze třiceti metrů Cengiz Ünder a brankář Terracciano měl co dělat, aby jeho ránu zkrotil. Římané tvořili hru především středem hřiště přes Lorenza Pellegriniho, popřípadě přes vracejícího se Edina Džeka. Po křídle se protáhl Stephan El Shaarawy a jeho vybídka zastihla Ündera, jenže rána mladého Turka mířila těsně vedle tyče.

Po skvělém pokusu o vysunutí od Acquaha se do šance začal dostávat Francesco Caputo a vůbec to nebyla špatná šance, jenže Caputo v tísni volil nepříliš důrazné zakončení jen do brankáře Olsena. O pouhé dvě minuty později se už skóre měnilo. Po pádu Santona rozehrával Lorenzo Pellegrini volný přímý kop a citlivě posadil balon na hlavu Stevena Nzonziho. Na jeho zakončení byl brankář Terracciano krátký a Římané vedli.

Krátce před koncem první půle se do vápna dostal Cengiz Ünder a jeho pas na Džeka musel na poslední chvíli odvracet Di Lorenzo. Bennacerova rána z pětadvaceti metrů brankáři Olsenovi moc starostí nenadělala a Empoli muselo po změně stran zabrat. Nejdřív ještě Cengiz Ünder vybojoval míč a po kombinaci s El Shaarawym pálil těsně vedle.

A pak začala smolná chvíle Francesca Caputa. Nejdřív jej fauloval Luca Pellegrini a před vápnem domácí kopali standardní situaci. K ní se postavil Ismaël Bennacer a napálil jen tyč! Už sedmou tyč Empoli v sezoně. O tři minuty později zahrál Ünder ve vlastním vápně vlastní rukou a sudí pískal přísnou penaltu. Francesco Caputo ji však neproměnil a poslal balon nepochopitelně nad bránu!

Caputo dál pálil jednu šanci za druhou a právě kvůli jeho neefektivitě Empoli prohrávalo. Snahu Caputovi nelze upřít, ale buď střílel z úhlu mimo, nebo jej zastavil ofsajd. V 81. minutě mohl srovnat střídající La Gumina, který po sprintu ze strany mířil na zadní tyč, kterou však minul! A Římané trestali.

I přes špatný výkon ve druhé půli totiž proměnili nabídnutou šanci. Dlouhý nákop Olsena zpracoval Džeko pro El Shaarawyho a mazal do vápna. Tam jej mladý útočník našel, Džeko udržel míč a brankáře Terracciana přehodil - 2:0.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (2)

Přidat komentář
Houfi

0:2

Reagovat
GabrielBatistuta

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele