13. kolo
26.11.2018 20:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Cagliari Calcio - Turín FC 0:0

Cagliari se s Turínem rozešlo smírně a diváci se na Sardinii nedočkali ani jedné branky. Přesto se nedá říct, že by byla nouze o šance. Jen ta koncovka se dnes nedařila ani jednomu z týmů.

Cagliari v této sezoně příliš nezáří a obvyklému vyzyvateli větších týmů v Serii A s pověstnou tuhou obranou se nedaří sbírat body nijak pravidelně. Dnes se o to pokusili hráči jako Pavoletti, Pedro, Barella nebo Srna s Romagnou. Hostující Turín začal utkání s Belottim na hrotu útoku a obrannou trojicí Izzem, N‘Koulouem a Djidjim.

Hodně aktivně začal utkání Andrea Belotti, který letos nemá tak obávanou fazonu jako v minulém roce. Dopředu se dral několikrát, ale velmi často si v soubojích s obránci Cagliari musel pomáhat nedovoleně. Dnešní první minuty působily dojmem, že mají oba soupeři zakázáno střílet, protože většina akcí končila před vápnem bez vážnější střely.

Defenziva hrála prim v podání obou týmů. Po třiceti minutách, které toho moc nenabídly, se u vápna Cagliari složil na zem záložník Turína Roberto Soriano. Zkušený cestovatel se v Turíně pokouší restartovat svou kariéru, ale jeho teatrální pád sudí Pasqua neocenil. Ten se pár minut před koncem poločasu dopustil kuriózní situace, protože původně jasně nařízenou standardní situaci vzápětí odvolal, aniž by se podíval na video.

První půle toho zkrátka moc nenabídla, spíše to byl upachtěný boj dvou soupeřů zoufale se snažících neinkasovat. Je to až těžko uvěřitelné, ale na první přímé ohrožení jedné nebo druhé brány diváci na Sardinii čekali dokonce hodinu! Po jejím uplynutí se konečně pokusili hosté zakončit. Po centru ze strany si na zadní tyč nabíhal Andrea Belotti, jenže v hodně těžké pozici stačil míč napálit jen do brankáře Alessia Cragna.

Ten s přibývajícím časem musel stále častěji ukazovat své reflexy. Hra Cagliari naopak působila jako nesmělé a nesourodé pokusy hráčů, kteří se na tréninku vidí poprvé. Možná i proto se na trávník po hodině hry dostal mladý talent Alberto Cerri, který měl rozhýbat ofenzivu hostí. Horko bylo ale spíš před brankářem Alessiem Cragnem.

Dvacet minut před koncem utkání se zničehonic dostal k míči zkušený křídelník Iago Falqué, který pálil zpoza vápna. S jeho zakončením si ale mladý talent mezi třemi tyčemi Cagliari poradil. Turínští vsadili vše na útok a do hry se dostali Parigini, Zaza nebo Lukić.

Po bleskové akci zakončoval z hranice velkého vápna Zaza, ale s jeho slabým pokusem si Alessio Cragno dokázal poradit. A když se v samém závěru nedokázal prosadit ani poměrně dobře postavený útočník Andrea Belotti, bylo jasné, že dnes se na stadionu Sant‘Elia budou body jen dělit.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele