16. kolo
16.12.2018 18:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Milikova výstavní trefa z nastavení porazila udatné Cagliari

Cagliari dlouho bojovalo s Neapolí a ještě v 90. minutě s ní hrálo bez branek. Pak ale zahrál parádní přímý volný kop Arkadiusz Milik a strhl vedení na stranu hostí.

Cagliari se pokusilo využít možné únavy a frustrace Neapole plynoucí z neúspěchu v Lize mistrů, ale zároveň dobře vědělo, jak dvousečná zbraň tohle může být. Domácí se spoléhali na brankáře Cragna a hráče jako Farias, Pedro nebo Padoin s Klavanem. Velkou posilou byl návrat Barelly, který dokonce nesl kapitánskou pásku.

Neapol vsadila na hodně mladou zálohu s Ruizem, Diawarou nebo Zielińskim, přičemž šanci dostal i urostlý bomber Arek Milik. Strategie Neapole se nijak nelišila od toho, na co jsme u ní zvyklí. Tedy časté a rychlé kombinace, které mají trochu uspat soupeře a vyčerpat ho. Problém byl v tom, že za první půli se to stávalo i fanouškům. Že by totiž Partenopei nějak zásadně hrozili brankáři Cragnovi, to se říct nedá.

Ve dvanácté minutě se o zajímavou ránu pokusil záložník Paolo Faragò, který dostal míč do vápna a předběhl Koulibalyho. Z úhlu ale mířil jen do brankáře Ospiny. Po následném rohovém kopu hosté neodvrátili míč a tak měl Filip Bradarić šanci napálit ho zase na bránu Neapole.

První půle mnoho fotbalové krásy nenabídla a především ze strany potentního útoku Neapole to bylo zklamání. Nutno říct, že ani Cagliari nezůstalo jen němým účastníkem utkání, ale brankáře Ospinu několikrát řádně prověřilo. Krátce po změně stran utekl po straně obránce Malcuit, jehož nahrávku si pohlídal Fabián Ruíz. Jenže jeho sklopená rána po zemi zamířila jen vedle tyče!

Střelecky se Neapoli nedalo nic moc vyčíst a dalším pokusem se prezentoval Arkadiusz Milik. Jeho rána však mířila rovněž mimo tři tyče. Neapol zabrala a její tempo se zvyšovalo, navíc místo defenzivního záložníka Diawary se na hřiště dostal útočník Dries Mertens.

Hlavní postavou útoku Neapole byl Arek Milik, který sváděl střelecké souboje s Cragnem hned několikrát. V 68. minutě málem Partenopei udeřili. Piotr Zieliński se totiž po chybě obrany Cagliari dostal dokonce k hlavičce, která se od břevna odrazil jenom zpátky do pole!

Neapoli tohle skóre nevyhovovalo a nebezpečí před bránou Alessia Cragna měl zvýšit Lorenzo Insigne, který se dostal na hřiště na dvacet minut. S ním na hřišti se Neapol přeci jen víc drala do zakončení a v 82. minutě musel dokonce na poslední chvíli zasahovat obránce Pisacane.

Utkání se chýlilo ke konci a Neapol byla bezradná, ale nevzdávala se. V 90. minutě však Andreolli fauloval unikajícího Mertense a Neapol dostala šanci na standardní situaci. Možná trochu netradičně se jí chopil hrotový útočník Arkadiusz Milik, ale provedl to parádně. Míč poslal k tyči mimo dosah Cragna, čímž rozhodl utkání.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele