24. kolo
16.02.2019 18:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Pavoletti dvěma góly pomohl otočit zápas s Parmou

Cagliari doma otočilo zápas s Parmou a připisuje si hodně důležité tři body. Hosty sice poslal do vedení Juraj Kucka už v první půli, ale na konci utkání dvakrát udeřil útočník Leonardo Pavoletti.

Parma je v této sezoně nevyzpytatelná, ale téměř vždy se s ní hraje hodně těžko. O tom se dnes přesvědčilo i Cagliari. To si muselo hlídat především rychlé kontry, které má parma zpracovány skvěle. Náznak první šance přišel od útočníka Pavolettiho, který si v páté minutě zpracoval těžký míč na hruď a vypálil těsně nad břevno!

Po půlhodině muselo domácí Cagliari střídat, protože se zranil mladý obránce Luca Pellegrini. Do šance se hnal Nicoló Barella, ale na jeho sprint i kličku si počkal mladý obránce Bastoni. Jinak ale Cagliari svého soka nepouštělo do šance a brankář Cragno musel zasahovat poprvé až ve 40. minutě. Jen o pár vteřin po prvním zákroku se míč znovu dostal do vápna a na hlavičku Juraje Kucky otřenou o břevno už Cragno nedosáhl!

To byl pro lépe hrající Cagliari poměrně velký šok, se kterým se muselo vyrovnat hodně rychle. Parma čekala na své šance a její obrana držela velmi dobře. Párkrát si za obranu Cagliari zaběhl Gervinho, ale dnes neměl v zakončení tak úplně svůj den.

Když už se Gervinho dostal po dalším sprintu až k vápnu a střele, zasáhl pozorný brankář Alessio Cragno, který v Cagliari podává velmi spolehlivé výkony. K míči se hodně cpal také jeho spoluhráč Jonathan Biabiany, jemuž rychlost rovněž není cizí. Na jeho náběh do vápna ale výborně reagoval Ionita.

Po hodině hry málem srovnal Pedro, který po centru ze strany hlavičkoval jen těsně vedle. Cagliari to ale zase tak vadit nemuselo, protože jen o minutu později Ceppitelli prodloužil míč ze strany na Leonarda Pavolettiho, který placírkou uklidil míč za Sepeho záda!

V tu chvíli se Cagliari naplno vrhlo do útoku a hrálo se v podstatě kolem vápna Parmy. Její obrana nakonec nevydržela, protože pět minut před koncem nepohlídala perfektní náběh Leonarda Pavolettiho. Jeho důrazná hlavička naklonila misky vah na stranu domácích a Cagliari ubránilo tři body i po vyloučení Pedra.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele