7. kolo
30.09.2018 12:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Bologna FC - Udinese Calcio 2:1

Bologna slaví další cenné tři body. Ačkoli doma špatně začala a do vedení se dostalo Udinese, domácí zbraně nesložili. Remízový stav nastolil Federico Santander a krátce před koncem utkání rozhodl o domácí výhře Orsolini.

Krátce po obědě se v italské lize utkala domácí Bologna a Udinese. Oba týmy měly co napravovat a především trenér Inzaghi už znovu cítil, že další zkažený zápas by mohl zpochybnit jeho setrvání na lavičce. V desáté minutě ho k větší nervozitě donutil Ronaldo Mandragora, který se dostal ke střele zpoza vápna a brankáře Skorupskiho pořádně protáhl!

Do hry promluvil také VAR, díky němuž sudí Manganiello usoudil, že pád v pokutovém území na penaltu nebyl. Hostující útočník Kevin Lasagna dostal parádní míč do běhu, ale domácího brankáře střelou na zadní tyč nepřekonal. Brankáře Skorupskiho zase zaskočila rána z kopačky Rodriga De Paula, které scházely centimetry!

K balonu uvnitř vápna se dostal Federico Santander, který ale svou střelou po zemi nechal vyniknout pouze brankáře Scuffeta, jenž jeho ránu vykryl! Přestože Bologna byla aktivnější, inkasovala jako první. Argentinskou spolupráci rozjel Rodrigo De Paul, který našel rozeběhnutého Ignacia Pussetta. Ten si míč i pod tlakem dokázal pokrýt a střelou k tyči nedal brankáři Skorupskimu šanci - 1:0.

Pro Bolognu to byl šok, na který musela rychle reagovat. Povedlo se jí to ještě do konce první půle. K balonu se u vápna dostal robustní útočník Federico Santander, kterého v podstatě nikdo těsně nebránil. Santander toho využil k velmi tvrdé ráně otřené o břevno, na kterou Scuffet neměl nárok reagovat!

Aktivním hráčem byl stále Santander, který patří po celou sezonu k tahounům týmu. Jeho dravost dělala obráncům Zeber obrovské problémy také dnes. Svou ránu z volného přímého kopu nasměroval jen do dobře postavené zdi. Po několika střídáních se Bologna opět chopila iniciativy.

Právě jedno z nich, Riccardo Orsolini, zachránilo Bologně tři body. Mladý Ital po pouhých třech minutách na hřišti rozjel akci a naběhl si do vápna. Tam jej našla zpětná nahrávka a Orsolini poslal nechytatelnou ránu k tyči za záda brankáře Scuffeta!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele