13. kolo
25.11.2018 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Bologna FC - ACF Fiorentina 0:0

Fialky nezvládly svůj úkol a domů se vracejí hodně zklamané. Proti domácí Bologně totiž nesehrály moc dobré utkání a jeho výsledkem je jen bezbranková remíza. Domácí Felsinei se dnes mohli pyšnit především pozornou obranou.

Fiorentina chtěla potvrdit pohárové ambice a navíc jí hrozil vykřičník v podobě prokletí venkovních utkání. K jeho ukončení se na hřišti od začátku objevili hráči jako Milenković, Veretout, Benassi, Gerson, Chiesa nebo Simeone. Domácí spoléhali především na Santandera v útoku a obránce Danila, Mattiella nebo Helandera.

Bologna se často uchylovala k nákopům vpřed, kde si prostor dělal urostlý a zároveň rychlostně skvěle vybavený útočník Santander. Zkušený Paraguayec dělal obráncům Violy velké potíže a navíc mu zdatně sekundoval argentinský kanonýr Rodrigo Palacio. Zajímavý rohový kop z 9. minuty poslal hlavičkující Helander jen před sebe a ve vzduchu míč patičkou tečoval Andrea Poli. Mířil však těsně nad bránu!

Mladý talent Federico Chiesa měl za pokutovým územím hodně prostoru a nakonec jeho střelu dokázal brankář Skorupski vyrazit na bližší tyč. Polský strážce domácí brány musel být v pozoru také po tvrdé ráně obránce Milenkoviće, kterou krotil nadvakrát. Po třiceti minutách ho nepřekonal ani mladý útočník Giovanni Simeone, i když mířil velmi dobře a Skorupski musel hodně rychle vymrštit svou pravici.

Krátce před koncem první půle Bologna uzamkla svého soupeře před jeho vápnem a posílala do něj jeden centr za druhým. Na jeden takový si naskočil mladík Riccardo Orsolini, jenže na Lafonta nevyzrál. První půle musela rozhodně bavit a Bologna se prala hodně statečně. A nejinak tomu bylo i po změně stran, což Viola záhy poznala.

Po nahrávce Ericka Pulgara se do míče opřel Santander, ale na Lafonta si nepřišel. Z následného brejku málem udeřili hosté a Simeoneho šanci musel rychle likvidovat vybíhající brankář Skorupski. Simeone se dnes hodně často nabízel a hledalo ho množství centrů, jenže syn populárního trenéra neměl svůj den.

Když uplynula hodina hry, Fiorentina byla usazená na polovině svého soupeře. Volný prostor pro nějakou nebezpečnější akci ale nenašla, Bologna dnes výtečně vykrývala prostory. Možná i proto se do hry zapojil zkušený veterán Cyril Théréau, kterému udělal místo právě neúspěšný Simeone. O chvíli později ránu Fernandese zablokoval pohotovým zákrokem obránce Danilo.

Centr od Biraghiho propadl ve vápně až k Jordanu Veretoutovi, který ihned pálil. Jenže mířil těsně vedle tyče! Pár minut před koncem utkání se dostal do zajímavé pozice Federico Santander, kterému se na poslední chvíli postavil do cesty obránce Vitor Hugo. Bologna dnes Violu překvapila a nechává si doma zasloužený bod za perfektní obranu.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele