38. kolo
26.05.2019 20:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Atalanta si zahraje Ligu mistrů!

Atalanta to dokázala a poprvé ve své historii si zahraje prestižní Ligu mistrů! Bergamaschi udělali poslední krok doma se Sassuolem, které i díky dvěma červeným kartám soupeře přehráli celkovým výsledkem 3:1. I když domácí prohrávali, znovu se mohli spolehnout na své střelce Duvána Zapatu a Alejandra Gómeze, třetí branku pak přidal Mario Pašalić. Atalanta nakonec v Serii A obsadila třetí místo.

Příležitost, která se klidně nemusela dlouho opakovat. Atalanta měla před sebou poslední krok, který potřebovala zvládnout, aby si zahrála Ligu mistrů. Před sezonou celek z Bergama na Ligu mistrů málokdo tipoval, ale před 38. kolem stačilo porazit v domácím prostředí Sassuolo a fotbalový zázrak by byl skutečností.

Gasperiniho družina však nezačala optimálně, jako první si sice vytvořil dobrou šanci Freuler, ale v 19. minutě udeřil soupeř. Duncan šikovně patičkou přistrčil balón na Domenica Berardiho, který nekompromisně zavěsil. Společně s inkasovaným gólem přišly špatné zprávy i z Ferrary, kde se AC Milán ujal vedení. Domácí se ale nevzdávali a zaslouženě vyrovnali ve 35. minutě. Na malém vápně Sassuola došlo k velkému závěru a balón nakonec doslova protlačil za brankovou čáru Duván Zapata. Ještě do konce poločasu mohl dokonat obrat Iličič, křižnou ranou ale těsně minul zadní tyčku. Těsně před odchodem do šaten se na trávníku strhla pošťuchovaná, kterou sudí Doveri nakonec rozřešil červenou kartou pro Domenica Berardiho. To byla komplikace nejen pro Sassuolo, ale také pro oba milánské celky.

Atalanta totiž neponechala nic náhodě a početní převahu zužitkovala ve svůj prospěch. V 51. minutě ještě Gómez střílel těsně vedle, ale o dvě minuty později už se mohl radovat. Josip Iličić vypálil, přičemž Pegolo jeho střelu vyrazil a Alejandro Gómez přiblížil Atalantě Ligu mistrů!

V 65. minutě navíc po centru Gómeze přesně hlavičkoval Mario Pašalić a Atalanta už vedla o dva góly. Eufórie na stadionu Atleti Azzurri D'Italia byla obrovská. Liga mistrů dostala realné kontury a vše ještě stvrdilo další vyloučení hostujícího hráče. Domenica Berardiho napodobil Francesco Magnanelli. Atalanta porazila Sassuolo 3:1, v tabulce obsadila konečné třetí místo a v příští sezoně si zahraje Ligu mistrů.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele