34. kolo
29.04.2019 19:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Atalanta je čtvrtá, Udinese odjíždí bez bodů

Atalanta si na domácí půdě dokázala v pondělní dohrávce 34. kola poradit s tápajícími Zebrami, které obranu La Dea neporazily ani jednou. V domácím dresu se naopak o dvě branky postarali De Roon a Pašalić, takže Atalanta slaví postup na čtvrtou příčku.

Hodně dlouho se Zebrám dařilo v Bergamu držet bezbrankovou remízu, která by pro Udinese byla obrovským úspěchem. Rozhodlo ale odhodlání Atalanty dotáhnout utkání do vítězného konce, které se naplnilo v posledních deseti minutách. Velký podíl na tom měla dvojice záložníků Atalanty De Roon a Pašalić.

Hosté se dostali poprvé do blízkosti branky Atalanty ve třetí minutě, ale včas dokázal předvést obranný zákrok Gianluca Mancini. Jinak ale tempo hry rozhodně nebylo velké a spíš to byl boj na obou stranách hodně vyrovnaný. Ve 14. minutě vyrobil obrovskou chybu brankář Gollini, kterému vypadl míč z rukavic, jenže Pussetto ho nedokázal dopravit do odkryté brány.

Zebry se spoléhaly především na obranu a dopředu se jinak moc nehnaly. Povedenou ranou se na opačné straně prezentoval kapitán Alejandro Gómez, jehož dělovce scházelo několik centimetrů. Po centru Duvána Zapaty z levé stany z voleje pěkně pálil Marten de Roon a brankář Juan Musso musel předvést výborný zákrok, aby míč alespoň vyrazil mimo tři tyče.

Deset minut před koncem se po ostrém centru Alejandra Gómeze dostal k hlavičce dobře naskakující záložník Pašalić, jenže hlavou míč poslal těsně vedle tyče. Na opačné straně se do obrovské šance za Udinese dostal útočník Kevin Lasagna, který se pokoušel přelobovat brankáře Golliniho. Spolu s ním ale přehodil i celou branku Atalanty a schovával hlavu do dlaní.

V závěru prvé půle se ještě pokoušel prosadit Duván Zapata, ale neuspěl. Atalanta dobře věděla, že ona je tady favoritem a byla trochu nervózní. Nepomohlo jí ani střídaní zraněného Manciniho, kterého nahradil Piccoli. Udinese velmi dobře bránilo a nenechávalo Atalantě moc volného prostoru.

Jeho pozorná obrana zůstávala nepřekonána a velkou zásluhu na tom měl i brankář Juan Musso, který likvidoval jednu šanci Atalanty za druhou. Alejandro Gómez vypálil pravou nohou z dálky a sledoval, jak jeho projektil míří mimo. Duely mezi Alejandrem Gómezem a Mussem ostatně byly k vidění hodně často, ale Musso se před zkušeným útočníkem La Dea nezalekl.

Dvacet minut před koncem napálil Rodrigo De Paul jen tyč brány Golliniho a to rozhodlo. V 80. minutě totiž Sandro fauloval obránce Masiella, který upadl ve vápně hostí. Sudí ihned pískal penaltu a tu spolehlivě proměnil záložník Marten de Roon! A aby se Udinese snad ke konci nevzpamatovalo, Atalanta ho o pět minut později dorazila. Duván Zapata sklepl ve vápně míč pro Maria Pašaliće, který ho napálil nechytatelně za záda brankáře Mussa!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele