14. kolo
03.12.2018 20:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Atalanta Bergamo - SSC Neapol 1:2

Těžké utkání na stadionu Atleti Azzurri d'Italia Neapol zvládla a pojistila si druhé místo za vedoucím Juventusem. Parthenopei ale měli namále, neboť vítěznou branku se jim podařilo vstřelit až pět minut před koncem. Do role spasitele se proměnil polský kanonýr Arkadiusz Milik.

Atalanta se v posledních týdnech rozehrála do dobré formy a na Neapol si chtěla vyšlápnout, zvláště na domácím stadionu. Herně to ze strany Bergamaschi nebylo špatné, nicméně domácím se hodně nepovedl samotný začátek utkání. Hned po 120 sekundách předvedli Parthenopei rychlou akci, kterou před prázdnou brankou neomylně zakončil Fabián Ruiz. Atalanta sice nebyla pod tlakem, ale i s další gólovkou přispěchali hosté. Ruiz se tentokrát pokoušel Berišu přehodit, jenže ten celý úmysl vystihl a balón bez problémů lapil. O tři minuty později pak pálil do tyče Insigne, ovšem veškeré vzrušení bylo kvůli ofsajdu zbytečné.

Ve 34. minutě už se ofsajd nepískal a Lorenzo Insigne si to pelášil na Berišu znovu, domácího brankáře sice překonal, jenže balón branku o hodně minul. Územní převaha Orobici k ničemu nevedla, naopak Neapol předváděla rychlé brejky, se kterými měli domácí velké problémy.

Po změně stran pokračovala Atalanta v převaze a v 56. minutě se konečně dočkala. Rigoni sice přesně ještě netrefil, avšak balón se vzápětí dostal k Hateboerovi, který ho hlavou sklepl na malé vápno a Duván Zapata zblízka propálil bezmocného Ospinu.

Další minuty žádnou převahu jednoho z týmů nenabídly, až čtvrthodinu před koncem začínala mít navrch Neapol a v 85. minutě se skutečně dočkala. Přihrávku Ruize si ve vápně zpracoval Arkadiusz Milik a z úhlu dostal balón za povyběhnutého Berišu. Neapol pět minut před koncem zápasu strhla vedení na svojí stranu a výsledek už nepustila.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele