10. kolo
27.10.2018 15:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Atalanta Bergamo - Parma Calcio 3:0

Atalanta potvrdila zlepšující se formu a před vlastními fanoušky si jasně poradila s návštěvou z Parmy. První poločas ještě žádnou branku nepřinesl, ale po změně stran se do hostující sítě trefili Gagliolo, Palomino a také Mancini.

Atalanta má delší dobu problémy s tím, že se její útočníci stále nemohou trefit. To dnes měli na starosti především mladík Barrow a jeho o poznání zkušenější kolega Gómez. Parma nastoupila s velmi rychlým útokem ve složení Gervinho, Ceravolo a Siligardi. Už ve čtvrté minutě Atalanta rozjela zajímavou akci, když Gómez hledal velmi dobrou nahrávkou nabíhajícího Freulera. Jeho střela ale nebyla z nejpřesnějších.

Mladý snajpr Musa Barrow stál na konci další kombinace a tentokrát pro změnu nastřelil prvního obránce před sebou. Po dvaceti minutách se pořádně zapotil také brankář Etrit Berisha, když střílený centr po zemi doputoval od Siligardiho k Ceravolovi, který patičkou zakončoval. Nebýt brilantního reflexu brankáře Berishy, hosté by vedli.

Dost práce měl také brankář Sepe, který musel konečky prstů vyrážet ránu Josipa Iličiće. O chvíli později dokázal Sepe vytěsnit střílený centr Gosense a také následnou hlavičku Barrowa. V poslední minutě první půle předvedla Atalanta další rychlou kombinaci, kterou málem zakončil Barrow. Tomu však po centru Gómeze nakonec chyběl krok, takže se hosté ubránili.

Začátek druhé půle vyzníval jednoznačně pro Parmu. Ta však nedokázala své šance proměnit a své fanoušky doháněla k nepříčetnosti. Nejprve pálil z levé strany aktivní Barillà, jehož ránu vyrazil brankář Berisha jen před sebe. Akce Ducali pokračovala a tentokrát to byl Gervinho, který se dostal ve vápně Orobici k míči. Jenže nepředstavitelně poslal z metru míč mimo, i když brankář Berisha už jen bezmocně ležel!

A domácí trestali. Obránce Riccardo Gagliolo nejprve chyboval v rozehrávce a Atalanta postupovala vpřed. Balon se dostal k Iličićovi, který ihned vypálil. Brankář Sepe sice předvedl dobrý zákrok a jeho ránu vyrazil, jenže jen do dobíhajícího Gagliola. Od něj se míč odrazil nešťastně do brány a Atalanta vedla!

Parma se sice nevzdávala a například dělová rána Siligardiho pořádně vystrašila brankáře Berishu, ale byla to Atalanta, kdo dnes pálil přesně. Nejprve se Iličić zjevil sám před Sepem po individuální akci a neproměnil v obrovské šanci. Domácí ale spasili obránci. O dvě minuty později totiž rohový kop prodloužil mladík Mancini a volný José Luis Palomino neměl na zadní tyči slitování - 2:0.

Zapata o chvíli později našel Freulera, který se však musel pro balón vracet, takže jeho rána nebyla nebezpečná. Rohový kop už ale Atalanta využila. Nejvýš do vzduchu se dostal mladý stoper Gianluca Mancini, který nedal Sepemu žádnou šanci a uzavřel utkání na rozdíl tří branek. V závěru ještě Iličić trefil krásnou ranou břevno.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele