12. kolo
11.11.2018 12:30 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

Atalanta Bergamo - Inter Milán 4:1

Nemilé odpoledne prožil Inter Milán, který se vrací z Bergama s nepořízenou. Atalanta přerušila vynikající sérii výher milánského klubu a nasázela mu čtyři branky! Střelecký účet načal Hateboer, na což ještě odpověděl Icardi, ale pak už stříleli jen domácí borci, jmenovitě Mancini, Djimsiti a Gómez.

Inter tak propásl příležitost vrátit se na druhé místo a zůstává s tříbodovou ztrátou za Neapol třetí. Naopak Atalanta vyhrála počtvrté v řadě a je definitivně zpátky v boji o pohárové příčky. Výhra nad svým bývalým zaměstnavatelem pochopitelně dvojnásob potěšila trenéra Giana Piera Gasperiniho.

Hráčům Bergamaschi se povedl začátek utkání, Inter jakoby měl v nohách ještě střetnutí s Barcelonou a od Atalanty inkasoval již v 9.minutě. Gosens poslal na malé vápno milimetrově přesnou přihrávku a Hans Hateboer skluzem dostal balón za brankovou čáru. Samir Handanovič poprvé inkasoval a to už o chvíli dříve měl první těžší zákrok. Atalantu vedoucí branka nakopla a zanedlouho to mohlo být 2:0. Handanovič se však vytáhl výborným zákrokem. Ve 22.minutě zase pro změnu zahodil tutovku Iličič a div se sám nezranil o brankovou konstrukci. Atalanta Inter přehrávala, ale díky skvělým zákrokům slovinského brankáře vedla jenom 1:0. V závěru první půle se Handanovič vytasil dalšími dvěma výbornými zákroky.

Inter musel o přestávce něco změnit, Luciano Spalletti nemohl být s výkonem svých svěřenců spokojen a tak poslal na hrací plochu Borju Valera. Druhý poločas začal pro hosty velmi optimisticky, po nešťastném zásahu rukou měli k dispozici pokutový kop a Mauro Icardi z něho srovnal na 1:1.

Nerozhodný výsledek zas tak dlouho nevydržel. Po hodině hry přilétl do vápna Interu centr a Gianluca Mancini nekompromisní hlavičkou pod břevno nedal Handanovičovi žádnou šanci. Inter si následně dlouho nevytvořil žádnou příležitost a až když před koncem netrefil balón Icardi, dostali události rychlý spád. Podobně jako při druhém gólu přilétl do vápna Interu centr a tentokrát Berat Djimsiti zvýšil na 3:1. V nastavení pak krásnou střelou pečetil výsledek na konečných 4:1 Alejandro Gómez. To už hosté dohrávali bez vyloučeného Marcela Brožoviće.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
fukoman

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

spaletovce chodte do pice

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele