21. kolo
27.01.2019 15:00 CET
3 : 3
(1:3)

Reportáž

Atalanta proti AS dotáhla manko tří branek

V Bergamu diváci zažili výtečný zápas dvou naprosto odlišných poločasů. Zatímco v tom prvním dominovalo AS a vstřelilo tři branky, celkově lepší Atalanta se nakonec dočkala dramatického vyrovnání.

Před Římany stál na začátku utkání hodně těžký úkol - zastavit ve formě hrajícího bombera Atalanty Duvána Zapatu. Kromě něj v domácích barvách nastoupili také Gómez, Iličić nebo Pašalić s Tolóiem. Hosté se museli obejít bez křídel Perottiho s Ünderem, takže trenér Di Francesco nasadil na kraj útoku mladou hvězdičku Zaniola. Mírným překvapením byl stoper Marcano namísto obvykle hrajícího Fazia.

Ve třetí minutě se ale mohli začít ozývat fanoušci AS Řím. Krátká kombinace zanesla míč ke Kolarovi, který odcentroval přesně před bránu na Zaniola. Mladý talent sklepl hrudí míč do běhu na Edina Džeka a zkušený veterán už si s Berishou poradil bez potíží! Džeko se trefil v rámci Serie A poprvé od začátku října.

Jako by na stadionu už tak nepanovala dost ledové povětrnostní podmínky, tohle byla studená sprcha navíc. Domácí se ale ihned vrhli do útoku a v určitých pasážích vůbec nepouštěli soupeře k míči. Po nádherném pasu od Gómeze sprintoval na bránu Olsena Josip Iličić, ale jeho střela z první se mezi tři tyče nevešla.

Stejně dopadla jím zahrávaná standardní situace, kterou pro změnu odrazila dobře postavená zeď. Atalanta velmi nebezpečně kombinovala kolem vápna Římanů a ti se naopak dostávali na polovinu soupeře jen díky jednoduchým nákopům. Po další vybídce před bránu Josip Iličić na míč těsně nedosáhl.

Římanům pak stačila jedna povedená rychlá akce. Steven Nzonzi našel krásným pasem nabíhajícího Edina Džeka, kterého strážil jen stoper Tolói. Tomu Džeko pláchl, obešel i vybíhajícího brankáře Berishu a zakončil k zadní tyči - 2:0.

Pět minut před koncem první půle Giallorossi zvládli další povedený útok a míč se u vápna dostal k Zaniolovi. Ten nezazmatkoval, ale našel na zadní tyči úplně volného Stephana El Shaarawyho. Tomu už zbývalo jen zpracovat si míč a prostřelit Berishu. To ale nebylo všechno, protože ke konci poločasu AS trochu vypustilo obranné práce a po centru Gómeze se na zadní tyči prosadil důrazný Timothy Castagne.

Atalanta tlačila svého soupeře před sebou také od začátku druhé půle a hnala se za dalšími góly. Minimálně ve vápně Římanů byla hbitější a důraznější, takže AS mělo často namále. Pozor si ale nedalo. V 60. minutě stačil Gómezův jemný pas na obránce Rafaela Tolóie k tomu, aby Atalanta opět zvýšila tlak na hosty - 3:2.

Už to bylo jen o gól a na domácích nebyla vidět únava. Orobici i díky obrovské podpoře bouřlivých fanoušků hráli prim a v těchto fázích kontrolovali utkání. Pomohl jim k tomu i pád Josipa Iličiće, který se sesunul ve vápně k zemi po faulu Aleksandara Kolarova. Sudí Calvarese sice nejprve udělil zkušenému záložníkovi žlutou kartu za simulaci, ale následně se podíval na video. Díky tomu odvolal kartu a místo toho nařídil penaltu!

K ní se postavil Duván Zapata, jenže mířil mimo! Dramatické chvíle nicméně pokračovaly, protože jen o minutu později Duván Zapata táhl útok Bergamaschi, míč se k němu ve vápně vrátil a Zapata pod chybujícím brankářem Olsenem dostal míč do sítě! Domácí dokázali srovnat a připisují si hodně cenný bod.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (4)

Přidat komentář
Frantszek

Kanonyr se mu povede par zapatu, a hned je kanonyr.

Ale i tak bojim, bojim. Formu ma ted masakrozni

Reagovat
kopajda

asi po půl roce jsem se díval na zápas AS Řím a to co jsem viděl...rozhodčí je řezal od začátku až do konce (vrchol penalta)

zapata kokot na druhou ale iličič pičus na entou, ten měl jít do poločasu ven zmrd, doufám že mu zlámou nohy hajzlovi

ale abych byl objektivní tak první gol karsdorp + olsen, druhý asi manolas, třetí marcano + olsen. olsen bohužel není alisson. to nebyl dobrý kup, ten prostě v těžké chvilce nepodrží. nepochopil jsem proč po pauze protočil sestavu páč marcano ven a karsdorp kurva ven bohužel

Reagovat
Frantszek

S rozhodčím pravdu nemáš. Naopak připískával AS. Hodně faulů nepískal, zatímco Atalantě písknul každý dotek. A penalta byla.

Výkon do stavu 3:0 super. Pak najednou přestali hrát. Bylo to samozřejmě hodně o obraně, ale nikdo pořádně nenapadal a líně se přesouvali. Na blití. Kolik by měl být náskok, aby to udrželi Standartně dobrý výkon akorát Manolas a Zaniolo. Džeko do nějaké 50. minuty taky super.

Reagovat
kopajda

atalanta hrála furt stejně, jen do prvního golu bezzubě. ani jedna žlutá pro AS neměla být, zato iličič měl jít ven hned a to simulování u penalty je neodiskutovatelné. zaniolo výborný, inter si zlatou popelnici zase pohlídá

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele