26. kolo
03.03.2019 18:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Atalanta doma otočila utkání s Violou a zvítězila 3:1

Atalantě se povedlo skvělé utkání, protože ačkoli s Violou prohrávala už od třetí minuty, nezlomilo ji to. Naopak, Bergamaschi díky třem gólům otočili nepříznivý vývoj zápasu a mohli se radovat z hodně důležitého vítězství nad přímým konkurentem v boji o poháry.

Na obou týmech byla už před utkáním vidět obrovská chuť vyhrát, protože Atalanta s Fiorentinou bojuje o místenku v Evropě. Tohle utkání mohlo napovědět, jak jsou na tom oba soupeři se silami a s vyhlídkami. I když se oba týmy snažily hlavně neudělat chybu, tak právě obrovská chyba pramenící z nervozity stála na počátku prvního gólu.

Už ve třetí minutě poslal De Roon špatnou nahrávku na beky do prostoru, kde se aktuálně nepohyboval ani jeden jeho spoluhráč. Toho využil rychlík Luis Muriel, který vystihl jeho špatný úmysl, prošel až do vápna v něm chladnokrevně nedal brankáři Gollinimu žádnou šanci zasáhnout - 1:0.

Atalanta se samozřejmě snažila to co nejdřív odčinit. Iličićovi se podařilo přejít kolem protihráče, avšak poté mu nevyšla další přihrávka na Zapatu. Fialky sice držely nadějný náskok, ale Atalanta byla jasně aktivnější. Postupem času přepnula na vyšší rychlostní stupeň a brzy za to byla odměněna.

Ve 28. minutě byl Gómez faulován poměrně blízko u vápna a Atalanta standardní situaci rozehrála hodně rychle. Josip Iličić si vzal míč pod patronát a po několika kličkách ho napálil směrem na bránu. Její ochránce Alban Lafont by ránu asi měl, kdyby však nebyla tečována obráncem Biraghim - 1:1.

Fiorentina se v podstatě nestačila ani pořádně rozkoukat a už prohrávala. Deset minut před koncem první půle se totiž nikomu z obránců Violy nepovedlo zastavit sprintujícího kapitána La Dea Alejandra Gómeze, který s balonem u nohy přeběhl v tři čtvrtiny hřiště. Aby toho nebylo málo, před vápnem natáhl ke střele a ta se mu povedla fantasticky.

Po změně stran se Fialky pokusily zlepšit přechodovou fázi, která jim dělala do té doby poměrně velké potíže. Hrozila ale domácí ekipa. V 59. minutě se k zakončení dostal faulovaný Josip Iličić. Jeho rána směřovala přesně pod horní konstrukci, kam se ale stačil natáhnout mladý brankář Lafont.

Ještě v té samé minutě ale Atalanta konečně zvýšila vedení. První šanci sice ještě nevyužila, ale po další rychlé akci Iličiće se snesl nádherný pas na zadní tyč. Nejdůraznější ze všech byl domácí univerzál Robin Gosens, který hlavou zvýšil na 3:1.

Fialky umí dramatizovat zápasy a dotahovat soupeře, což zkusily i dnes. A byly poměrně blízko, protože Federico Chiesa napálil dvacet minut před koncem břevno Golliniho brány! Konec utkán ale patřil domácím, konkrétně dvěma neproměněným šancím útočníků Iličiće a Gómeze.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele