34. kolo
27.04.2019 18:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Římané si snadno poradili s Cagliari a jsou na čtvrtém místě

Cagliari se sice snažilo, ale na body proti AS Řím nestačilo. Zatímco hosté se neprosadili ani jednou, Vlkům se povedlo udržet čisté konto. Po skvělém výsledku se Římané posouvají na současnou 4. příčku. uu

Římané potřebovali nutně získat tři body, které jim mohly pomoct se alespoň na pár hodin dostat na čtvrtou příčku. Ta je pro Vlky z Věčného města magickým zaklínadlem, protože otevírá dveře do luxusní společnosti Ligy mistrů. Vlci nastoupili s hráči jako Džeko, Kluivert, Mirante, Pellegrini nebo Pastore, zatímco Patrik Schick zůstal jen na lavičce.

Cagliari si dobře pamatovalo poslední vzájemný duel s Vlky, který pro něj dopadl velmi dobře. Dnes se pokoušel ve Věčném městě o revanš, k čemuž použil Barellu, Cragna, Pellegriniho, Ceppitelliho nebo Pedra s Pavolettim. Jako první se ale prosadil Řím. Trvalo mu to celkem pět minut, neboť po rohovém kopu se míč dostal k Federicu Faziovi, který se díky svým téměř dvěma metrům hlavou s pomocí tyče snadno prosadil.

Tenhle stav utkání Římanům samozřejmě hodně vyhovoval a na tahu bylo Cagliari. Jenže jeho nápor se nijak neprojevil a byli to opět Římané, kteří skórovali. U vápna se k míči dostal Justin Kluivert, který po několika krocích s míčem našel ve vápně Javiera Pastoreho. Zkušený Argentinec nemá v této sezoně moc dobrou formu, ale tahle rána z voleje k tyči mu sedla naprosto parádně - 2:0.

Ve 12. minutě se po akci Barelly míč přesunul k Leonardu Pavolettimu, který ale napálil balón do míst, kam se brankář Antonio Mirante stihl natáhnout. Postupem času se tempo utkání uklidnilo a dost možná to bylo způsobeno zvýšenou aktivitou Cagliari. To pochopilo, že pokud chce aspoň bod, musí nutně přidat. Valter Birsa pálil hodně nad bránu Antonia Miranteho, zatímco na opačné straně se po individuální akci zkoušel prosadit bomber Edin Džeko.

Římané stále častěji ke konci první půle přehrávali záložní řadu Cagliari, která sice hodně běhala, ale to bylo všechno. Ostrované měli ale dostatek času ve střední vzdálenosti na zakončení, jenže ve finální fázi se týmu ze Sardinie vůbec nedařilo. Pár minut po změně stran se do šance naopak dostal Edin Džeko, s jehož ranou si ale brankář Alessio Cragno nakonec poradil.

Po změně stran se pokoušel prosadit Edin Džeko, jehož technickou ránu odrazil obránce Ceppitelli. Následně v obrovské šanci selhal Lorenzo Pellegrini, který z voleje napálil míč těsně vedle tyče! Brankář Mirante mnoho problémů řešit nemusel, protože Cagliari bylo dost pasivní. El Shaarawyho hlavičku dokázal brankář Cragno skvěle vyrazit. Definitní třetí branku mě na svědomí dobíhající Kolarov, který prostřelil brankáře Cragna - 3:0 pro Římany.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele