10. kolo
28.10.2018 18:00 CET
3 : 2
(2:2)

Reportáž

AC Milán - UC Sampdoria 3:2

Inter a Betis jsou prozatím zapomenuty. AC Milán doma porazil v nelehkém utkání Sampdorii Janov 3:2 a alespoň trochu vylepšil svojí stávající situaci. Rossoneri nejprve vedli, poté prohrávali, ale nakonec zase dokázali zvrátit výsledek na svojí stranu. Prosadila se kompletní útočná trojice Suso, Higuaín a Cutrone.

Přitom posledně dva jmenovaní spolu nehrávají. Kouč Gennaro Gattuso se však rozhodl pro hru na dva klasické útočníky a vyšlo to. Stadio San Siro mohl poprvé rozveselit už v 5.minutě Gonzalo Higuaín, ten si ve vápně našel odražený balón a svojí střelou orazítkoval tyčku! Sampdoria se také osmělila, ale golmana Donnarrumu zaměstnat prozatím nedokázala. AC Milán se dostal do vedení přesně v 17.minutě, kdy Calabria poslal za obranu Blucerchiati dlouhý balón, Suso si jej zpracoval a do vápna odcentroval lahůdkovou přihrávku, kterou Patrick Cutrone hlavou "zatloukl" do sítě! Mladý útočník AC Milán opět prokázal svůj střelecký instinkt a ukázal, proč si jej v Miláně tolik váží.

Jenomže vedení domácím nevydrželo. Nastal klasický milánský pokles koncentrace po vstřeleném gólu a Riccardo Saponara přízemní ranou k tyči překonal Donnarummu. Mimochodem právě Saponara v minulosti dres AC oblékal, ale v jeho A týmu se neprosadil. Ve 31.minutě Sampdoria přidala druhý gól a výsledek dokonale otočila, když znovu Saponara tentokrát poslal krásný pas do běhu Quagliarellovi a zkušený útočník si již věděl rady. V tu chvíli byl trenér Gennaro Gattuso nejsledovanějším mužem na hřišti, pod kterým se trenérská židle pořádně rozkývala.

Uklidnit ho mohl ve 36.minutě jeho druhý elitní střelec Gonzalo Higuaín, Argentinec na hraně šestnáctky převzal pas a nekompromisně k tyči zakončil. První poločas tedy skončil remízou 2:2.

Dělba bodů ale byla pro Milán málo. Rossoneri sice neměli nijak výrazně více ze hry, ale po hodině hry se znovu a naposledy dostali do vedení. Suso si s balónem u nohy klasicky udělal prostor do středu hřiště a krásnou střelou k tyči nedal Auderovi příležitost! Sampdoria tentokrát zareagovat nedokázala a i když nějaké šance měla, vyrovnání už se nedočkala. Naopak Milán mohl ještě zvýšit, ale Laxaltův pokus skončil na tyčce! AC Milán dal prozatím zapomenout na porážky od Interu a Betisu a v lize porazil Sampdorii Janov 3:2.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Neviem kto by s týmto kádrom dokázal niečo viac, no dnes podľa mňa AC nevyhrá a Gattuso sa bude porúčať.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele