14. kolo
02.12.2018 12:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

AC Milán - Parma Calcio 2:1

Milán pořádně napínal své fanoušky, ale nelehké utkání s Parmou nakonec dovedl do vítězného konce. Všechny branky padly na San Siru až po změně stran a jako první se prosadili hosté, takže Rossoneri museli výsledek otáčet. O pár minut později nejprve srovnal Patrick Cutrone a z pokutového kopu strhl vedení na stranu AC Franck Kessié.

AC se díky výhře minimálně na pár minut posunulo na čtvrté místo před Lazio, ale důležitější je, že zápas zvládlo za tři body. Parma byla velmi vyrovnaným a nepříjemným soupeřem a také na začátku utkání ukazovala, že se věhlasnějšího týmu rozhodně nebojí.

Zraněními decimovaná obrana Rossoneri si musela dávat pozor na rychlonohého Gervinha, který se v úvodu zápasu tlačil do zakončení. AC se po pomalejším začátku rozehrávalo a zhruba po půlhodině hry už drželo otěže zápasu ve svých rukou. Ve 29. minutě vypálil na Sepeho branku Suso, ale opora hostí dobře zasáhla. AC to střelecky zkoušelo několikrát, ale obrana Ducali dobře fungovala a pokud něco propustila, mohla se spolehnout na Sepeho.

Bezgólový výsledek vydržel na San Siru ještě pět minut po přestávce, než Parma připravila domácím tifosi šok. Na rohový kop si na přední tyči naskočil Roberto Inglese a ani dlouhoruký Gigi Donnarumma nedokázal zabránit prvnímu gólu. Gennaro Gattuso se okamžitě rozhodl posílit ofenzívu a nevýrazného Mauriho nahradil Borinim. A své ovoce to přineslo, o šest minut později vypálil Suso, jenže trefil spoluhráče a odražený balón nekompromisně napálil do sítě Patrick Cutrone - 1:1.

Oba celky pak měly náznaky šancí, ale rozhodl moment ze 68. minuty a ruka v pokutovém území v podání Bastoniho. Sudí si jí moc dobře všiml, ale celou situaci ještě pro jistotu zkontroloval u videa a dal milánským za pravdu. Důležitou chvíli zvládl Franck Kessié, Sepeho poslal na druhou stranu a Milán do těsného vedení!

Rossoneri už v letošní sezoně několikrát ztratili zápas v závěrečných minutách a také Parma byla před koncem velmi nebezpečná. Domácí se však dobře zkoncentrovali a vedení proti Parmě i přes šestiminutové nastavení uhlídali.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hlavne pozor na Gervinha! Tip 2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele